آشنایی ابتدایی با بهینه سازی موتور جوستجو یا سئو (search engine optimization or SEO)
آشنایی بیشتر با موتورهای جوستجو، معرفی راهبردهای صاحبان سایت ها (search engines webmaster guidelines).
در مطلب گذشته، با موضوع آشنایی ابتدایی با بهینه سازی موتور جوستجو یا سئو (search engine optimization or SEO)، آشنایی بیشتر با موتورهای جوستجو، با نحوه کارکرد موتورهای جوستجو و نیز تعریف نتایج جستجو طبیعی بهتر آشنا شدیم.
در این مطلب، قصد داریم که دانش خود را از موتورهای جوستجو و راهبردهای صاحبان سایتی که ارائه میدهند، بیشتر کنیم. این راهبردها به گونه ای تنظیم شده اند که محیط موتورهای جوستجو برای کاربران مطلوب و ایمن باشد.
در واقع هدف اصلی این راهبردها، جلب رضایت بازدید کنندگان میباشد، که میتوان گفت با اهداف سئو نیز تا حدی همراه میباشد.
در این مطلب، به معرفی راهبردهای صاحبان سایت ها، که توسط شرکت هایی همچون گوگل و بینگ تنظیم شده است را بررسی میکنیم.
با ما همراه باشید.
اهداف مشترک اقدامات بهینه سازی موتور جوستجو و موتورهای جوستجو
بسیاری از اقدامات شرکت های سازنده موتورهای جوستجو، به جهت فراهم کردن موقعیت های مناسب برای موفقیت وبسایت ها، به ویژه از نظر سئو و تولید محتوا میباشد.
برای مثال، گوگل یک دوره کوتاه آموزشی برای فراگرفتن مقدمات سئو و تولید محتوا، در اختیار کاربران خود قرار داده است.
https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=en
چیزی شبیه به همین مطالبی که هم اکنون ما در اختیار شما قرار میدهیم. پشتیبانی های فراوانی که از طرف موتورهای جوستجو انجام میشود نیز قابل توجه هستند. اقداماتی مانند وبینارهای بهینه سازی موتورهای جوستجو و یا جامعه های تخصصی سئو و تولید محتوا و…
این همکاری، مانند یک معامله دو سر برد است؛ از یک طرف، حمایت های موتورهای جوستجو، میتواند به دارندگان وبسایت یا صاحبان وبسایت کمک کند تا کیفیت محتوای سایت خود را بالاتر ببرند و بتوانند مطالبی با استاندارد بالا در صفحات وبسیات خود قرار دهند.
این امر به معنی مخاطبان بیشتر و بالاتر رفتن رتبه وبسایت در SERP ها و در نهایت، گسترش یافتن کسب و کار آنها خواهد شد.
در طرف مقابل، موتورهای جوستجو با ایجاد بستر افزایش کیفیت مطالب و محتواهایی که روی وبسایتها قرار میگیرد، باعث میشوند که مردم تجربه بهتری در محیط موتور جوستجوی آنها داشته باشند و از موتور جوستجوی آنها بیشتر استفاده کنند.
این امر باعث میشود که موقعیت آنها برای قرار دادن تبلیغات بیشتر و با قیمت بالاتر، بهتر و بهتر شود. تبلیغات بیشتر نیز درآمد بیشتری برای آنها به همراه خواهد داشت.
راهبردهای صاحبان سایت ها (search engines webmaster guidelines) چه چیزی هستند
همانطور که در بالا اشاره شد، موتورهای جوستجو در صدد این هستند که کیفیت محتواهایی که وبسایتها ارائه میدهند را تا حد ممکن بالا ببرند.
این عمل نیز در جهت فراهم کردن یک محیط مناسب تر و پویا تر برای کاربران میباشد. محیطی که در آن کاربران بتوانند نیازهای خود را در کمترین زمان و به بهترین نحو ممکن برطرف کنند.
در راستای به عمل رساندن این اهداف، موتورهای جوستجو یک سری راهبردهای عملی را به صاحبان سایت ها ارائه کردند. این راهبردهای صاحبان سایت (webmaster guidelines)، مانند قوانینی هستند که دارندگان وبسایت ها باید تا جای ممکن از آنها تبعیت کنند.
با وجود اینکه این راهبردها از یک موتور جوستجو، به موتور جوستجوی دیگر تفاوت هایی دارند، اما قواعد اساسی آنها یکسان است.
این قواعد بر مبنای ایجاد یک تجربه کاربری مناسب و مطلوب برای بازدیدکنندگان، به جای فریب دادن موتور جوستجو و دور زدن این قواعد، بنا شدهاند.
در ادامه، به بررسی راهبرهای صاحبان سایتها، در موتورهای جوستجوی گوگل (google) و بینگ (bing)، دو ارائه دهنده بزرگ موتورهای جوستجو، خواهیم پرداخت.
راهبردهای صاحبان سایت گوگل (google webmaster guidelines)
ما در اینجا به طور ساده و خلاصه شده، موارد مهم راهبردهای صاحبان سایت ارائه شده توسط گوگل را به شما معرفی میکنیم.
دانستن موارد کامل و دقیق این راهبردها، بسیار مفید و حائز اهمیت است و به شما پیشنهاد میکنیم که از طریق لینک زیر، نسخه کامل تر این راهبرهای صاحبان سایت گوگل را مطالعه کنید.
https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=en
قواعد کلی
- صفحات وبسایت خود را به گونه ای تنظیم کنید که مخاطبان بتوانند از آنها به بهترین شیوه ممکن استفاده کنند. صفحات را برای موتورهای جوستجو تنظیم نکنید.
- از فریب دادن مخاطبان خود پرهیز کنید. یکی از راحتترین و عامیانه ترین روش ها برای اینکه از این عمل پرهیز کنید این است که ، از خود بپرسید آیا این کاری را که دارید انجام میدهید، به یکی از کارمندان گوگل توضیح میدادید یا خیر. یا اینکه از خودتان سوالاتی مانند اینکه: «این مطلب چگونه میتواند برای وبسایت من مفید باشد؟» یا پرسشی دیگر نظیر:«اگر موتور جوستجویی وجود نداشت و من میخواستم مطلب را به مخاطبانم ارجاع دهم، چه کاری را انجام میدادم؟» و…
- هنگام تهیه مطالب و محتواهای وبسایتتان، به این فکر کنید که چگونه میتوانید، وبسایت خود را شاخص، ارزشمند و درگیر کننده و جذاب طراحی کنید و در اختیار مخاطبانتان قرار دهید.
مواردی که باید از آنها پرهیز کنید
استفاده از مطالبی که به صورت تصادفی و یا خودکار، توسط ربات ها و یا الگوریتم های کامپیوتری تولید شده باشد.
-استفاده از link scheme.
Link scheme، به طور کلی، شامل اقداماتی از قبیل استفاده از اپلیکیشن هایی که به طور خودکار لینک تولید میکنند، مبادله و یا خرید و فروش لینک هایی که دارای رتبه بندی بالایی هستند، حالا چه کل وبسایت و لینک آنها و یا مطالب و محتوای درون آنها و نیز استفاده از لینک های دو به دو و متقابل (مثلا ایجاد کردن دو وبسایت که در آنها مرتبا به یکدیگر ارجاع داده شده است و باعث تغییراتی در نتیح حستجو ها میشوند) و… میباشد.
-پنهان کردن یا hidden کردن متون و لینک های مختلف.
-استفاده کردن از صفحات درگاهی. (doorway pages)
صفحات درگاهی، شامل صفحه هایی هستند که مانند یک قیف عمل میکنند و باعث میشوند که عبارتهای جوستجو شده فراوانی که انجام میگیرد، در نهایت به وبسایت شما ختم شود و باعث بالاتر رفتن رتبه بندی یا ranking وبسایت شما شود.
راهبردهای صاحبان سایت بینگ (bing webmaster guidelines)
قواعد کلی
- فراهم کردن محتوای با کیفیت، عمیق، و در دسترس و قابل فهم روی وبسایت.
- استفاده از تیترهای مناسب و مرتبط با محتوای وبسایت.
- تاثیرات اجتماعی و همرسانیهایی که در شبکه های احتماعی انجام میگیرد میتواند روی رتبه بندی وبسایت شما تاثیر به سزایی داشته باشد و در طولانی مدت به طور طبیعی وبسایت شما شناخته شده تر خواهد شد.
- در کنار ایجاد کردن بستری مناسب برای داشتن یک تجربه کاربری خوب، بالا بودن سرعت بارگزاری صفحات وبسایت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
- استفاده از متون جایگزین تصاویر یا (alt attributes)، برای درک بهتر و عمیق تر محتوا.
مواردی که باید از آنها پرهیز کنید
استفاده کردن از لینکهای بینابینی یا همان لینک های دو به دو در دو وبسایت مختلف و نیز ضعیف بودن و کوتاه بودن محتوا، به علاوه استفاده افراطی از تبلیغات در صفحات وبسایت شما، باعث میشود که بازدیدکنندگان از وبسایت شما خارج شوند و به وبسایت دیگری مراجعه کنند و در نهایت رتبه بندی وبسایت شما کاهش پیدا کند.
- تاکتیک هایی از قبیل خریداری کردن لینک ها، شرکت کردن در link scheme، و دیگر تاکتیک های مخرب در فرآیند بهینه سازی موتور جوستجو، میتواند موجب خارج شدن لینک وبسایت شما از لیست نتایج (De-indexing) بشود.
- اطمینان حاصل کردن از مناسب بودن لینک های URL و تطبیق آنها با کلمات کلیدی.
- قرار دادن لینک ها در زبان های جاوا اسکریپت، فلش، سیلورلایت (Javascript, flash, Silverlight).
- کپی کردن محتوای وبسایت.
- استفاده بیش از اندازه و نامناسب از کلمات کلیدی.
- شنل پوشاندنی مطالب. (cloaking).
این عمل به این معناست که شما مطلبی که به موتور جوستجو ارائه میدهید، با مطلبی که در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، متفاوت باشد.