در ادامه مطالب مقاله ی اصطلاحات سئو داخلی را با زبانی ساده بیاموزید | پارت 1 برخی از اصطلاحات این حوزه را آموختیم و در این مقاله سعی داریم این سلسله مطالب را تکمیل نماییم و به توضیحات بیشتری در این حوزه بپردازیم. سئو هم مثل هر علمی دارای واژهها و اصطلاحات خاص خود است. پس فرقی نمیکند که فرد در زمینه سئو مبتدی است یا متخصص، در هر صورت باید با اصطلاحات سئوی داخلی آشنا شود و در مورد آنها اطلاعات کافی به دست بیاورد. این اصطلاحات شامل موارد زیر می شوند:
اصطلاحات سئوی داخلی (on_page seo)
سئو داخلی از اصلیترین و مهمترین اصطلاحات سئو است و تمامی کارهایی که درون سایت برای افزایش رتبه آن انجام میشود، همگی از روشها و تکنیکهای سئوی داخلی محسوب میشود. شامل منتشر کردن مقالات و محتواهای با کیفیت، بهینه سازی ساختار سایت و url و بهینه سازی متا تگها است.
تگ alt
تگ HTML یک کد محسوب میشود که برای گنجاندن متن در تصویر مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این اصطلاحات سئوی داخلی این است که اگر به هر دلیل نتوانستید عکسی را در سایت ببینید، توسط تگ ALT یا متنهای جایگزین بتوانید به موضوع عکس برسید.
نرخ پرش (bounce rate) سئو داخلی
بخشی از تعداد بازدید کنندگان سایت هستند که معمولا بعد از مدتی از سایت شما خارج میشوند. البته به نوع کسب و کار و سایت، نرخ پرشها تفاوت دارند. اگر این نرخ پرش بیشتر باشد؛ یعنی در سایت مشکلی پیش آمده است. اما طبق نظر گوگل این نکته از موارد مستقیم در رتبهبندی گوگل محسوب نمیشود.
برد کرامب (breadcumb)
یکی از اصلیترین و مهمترین اصطلاحات سئوی داخلی محسوب میشود. یک راهنمای حرکت مسیر است که به فرد میگوید در کدام صفحه قرار دارد و چطور به این صفحه دسترسی پیدا کرده است. که در فرآیند طراحی سایت این امر توسط طراح انجام می شود.
لینک سازی داخلی (internal Link)
فعالیت لینک دهی یک صفحه به صفحه دیگر در همان سایت را معمولا لینک سازی داخلی میگویند. این یکی از اصطلاحات سئوی داخلی است در ایندکس شدن و رتبه سئو تاثیر زیادی دارد.
تجربه کاربری ( user experience)
تجربه و احساس کاربر بعد از تعامل در یک سایت و خرید آنلاین و … از موارد و نکاتی است که در خوب یا بد بودن تجربه کاربر یک سایت موثر است. مانند قالب و طرز هدایت کاربر، اندازه فونت کلمات، سرعت سایت، نوار دسترسی و … که در این تجربه موثر هستند.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت فروشگاهی
ارتباط معنایی در سئو داخلی
اندازه ارتباط بین دو یا حتی چندین عنصر را ارتباط معنایی میگویند. کاربرد آن در سئو این است که از این روابط بین متغیرها در رتبهبندی وب سایت استفاده میشود.
ترافیک (Traffic)
کاربران بیشتر اوقات و شاید بعضی از مواقع رباتها هم از سایتهای مختلف بازدید میکنند. این هم از اجزای ترافیک سایت به شمار میرود.
صفحه فرود (Landing page)
از دیگر اصطلاحات سئوی داخلی صفحه فرود نام دارد که ممکن است آن را شنیده باشید. صفحه فرود یا لندینگ پیج از صفحههای مهم سایت به شمار میرود که برای بیشتر شدن نرخ تبدیل سایت طراحی میشود.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت شرکتی
هدف کاربر از جستجو (search intent) در سئو داخلی
مشخص کردن هدف و تصمیم کاربر از موتور جستجو از مهمترین کارهایی است که قبل از نوشتن محتوا و گنجاندن آن باید انجام شود. یعنی کاربر با چه کلمه کلیدی جستجوی بیشتری را انجام میدهد.
جستجوی ارگانیک (arganic search)
به اندازه و میزان بازدیدهای طبیعی که از یک صفحه انجام میشود، ترافیک ارگانیک گفته میشود. زمانی که یک سایت بدون در نظر گرفتن لینک پولی و تبلیغ در صفحه نتیجه مشاهده میشود، کاربر روی لینک سایت کلیک میکند و همین موجب بیشتر شدن ترافیک طبیعی ارگانیک در سایت میشود.
صفحه یتیم (orphan page)
به صفحاتی که از هیچ صفحهای در سایت به آن لینکی ارسال نشود، صفحه یتیم میگویند. صفحات یتیم معمولا با مشکل ایندکس شدن روبرو می شوند.
معنی Dwell Time از اصطلاحات سئو داخلی
مدتی که یک کاربر وارد سایتی میشود، واکنشی مثل اسکرول، لایک و… را انجام میدهد تا زمانی که بخواهد از آن سایت خارج شود را dwell time میگویند. یکی از مهمترین اصطلاحات سئوی داخلی محسوب میشود. اگر اندازه و میزان این عدد کمتر باشد، مشخص میکند که مشکلی جدی در سئوی داخلی یا سئوی تکنیکال به وجود آمده است.
معنی Hub page
این صفحه هاب برای کلمه کلیدی ویژهای بهینه شده است و به صورت مکرر آپدیت میشود و به آن لینک ارسال میشود. این صفحه به صفحههای مربوط هم لینک میدهد.
رتبه (rank)
موقعیت سایت در نتیجه جستجوی گوگل است که به دلیل نتیجه سئو آن است.
طبقه بندی (Taxonomy)
برای اینکه به کاربران برای پیدا کردن بیشترین میزان محتوا کمک شود، متخصصان کل سایت را طبقه بندی یا سازماندهی میکنند.
صفحه ( pogo STicking)
زمانی که کاربر عبارتی را جستجو میکند و نتیجه به دست آمده نیاز او را رفع نمیکند، به صفحه های نتایج باز دیگر برمیگردد. به این کار در سئو pogo sticking گفته میشود.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت اختصاصی
تگ تایتل (TiTle tag) از اصطلاحات مهم سئو
تگ تایتل، تگی است که موضوع و عنوان صفحه داخل آن درج میشود و به ربات جستجوگر میفهماند که عبارت درون این تگ موضوع صفحه است. تگ تایتل نباید بیشتر از ۶۵ کاراکتر باشد و باید شامل کلمه کلیدی اصلی و کلماتی باشد که با آن صفحه ارتباط داشته باشد. تمامی این موارد از اصطلاحات سئوی داخلی به شمار میرود.
قابلیت استفاده use ability
برای اینکه بدانید وب سایت شما به چه میزان برای استفاده کاربر مفید و راحت است، به نکاتی مانند طراحی سایت، قالب و دیگر نکاتی که در اندازه توانایی استفاده از سایت موثر هستند، توجه کنید.
تگ نوایندکس (Noindex)
زمانی که برای صفحهای در سایت تگ نوایندکس تعریف میشود؛ یعنی رباتهای جستجوگر آن صفحه را ایندکس نمیکنند.
سخن پایانی
در این مقاله به ادامه اصطلاحات سئو داخلی پرداخته شد و به دلیل حجم زیاد مطالب یک پارت دیگر از این آموزش را در مقاله بعدی در اختیار شما عزیزان خواهیم گذاشت. امید است این مطالب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و شما را در زمینه سئو داخلی راهنمایی کرده باشد. با مجریان وب در مقالات آینده همراه باشید تا موضوعات جذاب و بحث برانگیز دنیای اینترنت و سئو سایت را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.