امروزه انواع فریم ورک های توسعه وب، برای توسعه اپلیکیشن ها و وب سایت ها استفاده می شوند. پیدا کردن یک فریم ورک مناسب، برای یادگیری یا توسعه کسب و کار، ضروری است. قصد داریم تا در این مقاله مجریان وب،متخصص در طراحی سایت، شش مورد از محبوب ترین فریم ورک های موجود را، به شما معرفی کنیم.
فریم ورک های توسعه وب چیست؟
فریم ورک ها، یک سری کتابخانه از کدهای کاربردی و مفید هستند که به توسعه دهندگان کمک می کنند تا ساخت برنامه های کاربردی را سریع تر انجام دهند. این فریم ورک ها، باعث می شود تا کدهای تمیزتری بنویسید، تا برای دیگران هم قابل درک باشند. انواع فریم ورک های توسعه وب، دارای ابزارهایی برای توسعه، اشکال زدایی و آزمایش برنامه هستند. انواع مختلفی از فریم ورک های توسعه وب وجود دارد که، از فریم ورک های بک اند، فرانت اند، فریم ورک های توسعه اپلیکیشن موبایل و فریم ورک های علم داده، تشکیل شده اند.
انواع فریم ورک های توسعه وب کدامند؟
-
فریم ورک React از زبان جاوا اسکریپت
ری-اکت (React)، در واقع یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که توسط فیس بوک برای ساخت واسط های کاربری (UI) ایجاد شد. این فریم ورک منبع باز (open-source) است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد، تا اجرای رابط کاربری را با توجه به نیاز خود استفاده کنند.
React یکی از انواع فریم ورک های توسعه وب است که معماری مبتنی بر مولفه (component-based) دارد. این حالت به توسعه دهندگان اجازه می دهد، تا مولفه های رابط کاربری رو ایجاد و مجددا در هر بخش استفاده کنند. این مسئله باعث می شود تا نگهداری و به روز رسانی کدها آسان تر شود.
-
فریم ورک Vue.js
یکی دیگر از فریم ورک های جاوا اسکریپت که در سال 2014 معرفی شد، Vue.js است. این فریم ورک به گونه ای طراحی شده که سبک، انعطاف پذیر و قدرتمند باشد. این فریم ورک نیز مانند React از مدل برنامه نویسی مبتنی بر مولفه، استفاده می کند. Vue.js در پایه های HTML، CSS و جاوا اسکریپت استاندارد بنا می شود و یک API ساده در عین حال قدرتمند را ارائه می دهد، تا شما شروعی آسان را تجربه کنید.
-
فریم ورک Angular
یک فریم ورک محبوب دیگر که به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده است. Angular، یکی از انواع فریم ورک های توسعه وب است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد، تا برنامه های پیچیده وب را به راحتی بسازند. این فریم ورک توسط گوگل نگهداری و پشتیبانی می شود و یک جامعه بزرگ از توسعه دهندگان در گسترش و توسعه آن مشارکت دارند.
Angular یک فریم ورک فرانت اند تمام عیار است و راه حلی کامل، برای ساخت برنامه های تحت وب را ارائه می دهد. این فریم ورک با تایپ اسکریپت هماهنگ است و از ویژگی های آن استفاده می کند.
-
فریم ورک Laravel بر پایه PHP
لاراول یکی از انواع فریم ورک های توسعه وب است که در سال 2011 توسط تیلور اتول ایجاد شد. لاراول بر پایه PHP استاندارد، ساخته شد و یک API ساده و در عین حال قدرتمند را ارائه می دهد، در نتیجه، شروع به کار با آن آسان است. چند ویژگی کلیدی لاراول عبارتند از:
- ORM Eloquent: روشی ساده و زیبا برای تعامل با پایگاه های داده.
- Blade Templating Engine: یک موتور قالب قدرتمند، که به شما امکان نوشتن کدهای زیبا و رسا را می دهد.
- Artisan CLI: یک رابط خط فرمان که انجام کارهای رایج مانند انتقال پایگاه داده، آزمایش و غیره را آسان می کند.
-
فریم ورک Django
جنگو، یک فریم ورک بر پایه زبان پایتون است، که شما می توانید به وسیله آن سریع و کارآمد، برنامه های کاربردی تحت وب را طراحی کنید. رایگان و اوپن سورس است و جامعه بزرگی از توسعه دهندگان از آن پشتیبانی می کنند.
جنگو به خاطر طراحی تمیز و عملگرایانه و توانایی آن در مدیریت، و بسیاری از مشکلات توسعه وب، به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا روی نوشتن برنامه های خود تمرکز کنند. جنگو همراه با کتابخانه ای قدرتمند کمک می کند، تا کارها را سریع تر و پر بازده تر انجام دهید.
-
فریم ورک Ruby on Rails
فریم ورک Ruby on Rails از الگوی معماری Model-View-Controller (MVC) پیروی می کند. این فریم ورک با یک پیکربندی پیش فرض، ارائه می شود و برای توسعه برنامه های کاربردی وب، امکانات زیادی ارائه می دهد. برای استفاده از آن لازم است که با زبان برنامه نویسی Ruby آشنا باشید. اگر به این زبان برنامه نویسی مسلط هستید، به کمک فریم ورک Ruby on Rails می توانید سریع و آسان برنامه های کاربردی وب را طراحی کنید.
-
فریم ورک Express
یکی از فریم ورک های کم حجم و منعطف که بر پایه Node.js ساخته شده است. فریم ورک Express، با مجموعه ای قوی از ویژگی های مهم و کاربردی، به توسعه دهندگان کمک می کند تا سریع و آسان، برنامه های کاربردی وب و موبایل را ایجاد کنند. علاوه بر آن روش های کاربردی زیادی برای HTTP دارد و به وسیله آن می توانید API را به راحتی ایجاد کنید.
سخن پایانی
فریم ورک های محبوب و پرکاربرد را با یکدیگر بررسی کردیم. انواع فریم ورک های توسعه وب در سطح وب پیدا خواهید کرد که هر کدام نقاط قوت و ضعفی دارند. به طبع فریم ورک های مهم و شناخته شده، کاربردی تر هستند، چرا که پشتیبانی بهتری دارند و اگر با سوالی رو به رو شوید، همواره افرادی هستند که شما را راهنمایی کنند. برخی از فریم ورک ها، محیط کاربری آسانی دارند و با حالتی پیش فرض در اختیار کاربران قرار می گیرند. برخی دیگر نیازمند مطالعه و بررسی بیشتر هستند. امیدواریم این مقاله مجریان وب، برای شما مفید بوده باشد و نگاهی کلی از محبوب ترین فریم ورک ها به دست آورده باشید.
سوالات متداول
1- قوی ترین فریم ورک ها برای توسعه وب کدام هستند؟
React، Ruby on Rails و جنگو برخی از قوی ترین فریم ورک ها هستند.
2- کدام فریم ورک ها آینده بهتری دارند؟
فریم ورک Express.js و Django فریم ورک هایی هستند که در حال گسترش بوده و توسعه دهندگان بیشتری در حال استفاده از آنها هستند.