در مقاله قبل ، ضمن تعریف مفهوم دیجیتال مارکتینگ به تعریف سه مورد از انواع دیجیتال مارکتینگ پرداختیم. در این مقاله قصد داریم تا در ادامه نوشتار قبل، به معرفی انواع دیگر دیجیتال مارکتینگ بپردازیم. با ما همراه باشید!
4- بازاریابی موتور جستجو (Search Engine Marketing (SEM))
در حالیکه سئو به توصیف روند دریافت ترافیک پرداخت نشده (unpaid) از موتورهای جستجو میپردازد، بازاریابی موتور جستجو به ترافیک پرداخت شده از موتورهای جستجو اشاره میکند. رایجترین شکل بازاریابی موتورهای جستجو احتمالا Google Adwords ( تبلیغات در گوگل ) است چراکه گوگل به مراتب از محبوب بیشتری در بین موتورهای جستجو برخوردار است.
در SEM بازاریاب معمولا یک مبلغ از پیش تعیین شده برای موتور جستجو هزینه میکند تا یک پیام تبلیغاتی را در مکانهای مختلفی که در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی یا عبارات مشخص بالا آمده، نمایش دهد.
SEM نوعی از تبلیغات Pay-Per-Click است.
5- تبلیغات کلیکی (Pay-Per-Click Advertising (PPC))
مشابه آنچه که در SEM رخ میدهد، دیگر انواع تبلیغات PPC نیز به توصیف روشهایی از بازاریابی میپردازند که در آن بازاریابان به ازای هر کلیک بر روی لینکی خاص از یک وبسایت مبلغی را پرداخت میکنند. علاوه بر موتورهای جستجو، تقریبا تمامی شبکه های اجتماعی نیز فرصتهایی متنوع برای تبلیغات کلیکی پیشنهاد میکنند. این نوع از تبلیغات در فید(feed) کاربران هدف شبکههای اجتماعی ظاهر میشوند.
توجه داشته باشید که بسیاری از این فعالیتها را نمی توان به وضوح از هم جدا کرد. مرزهای بین انواع مختلف دیجیتال مارکتینگ، اغلب مبهم و غیر قابل تشخیص هستند.
6- بازاریابی وابسته یا مشارکت در فروش (Affiliate Marketing)
بازاریابی وابسته یک نوع بازاریابی دیجیتال مبتنی بر عملکرد است. در مقایسه با تبلیغات PPC، در بازاریابی وابسته تبلیغکننده بجای ترافیک، برای مشارکت ها هزینه میپردازد. نرخ ها معمولا از تبلیغات کلیکی بیشتر است اما ریسک تبلیغ کنندگان به طور محسوسی پایین است چراکه آنان تنها برای مشارکت در فروش هزینه می پردازد.
پذیرش بازاریابی وابسته از طرف بلاگران و صاحبان وبسایتهای پربازدید بسیار مورد اسقبال قرار میگیرد، چرا که آنان از طریق معرفی محصولات دیگران به مخاطبانشان کسب درآمد میکنند.
7- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
بازاریابی ایمیلی یکی از بهترین کانالهای بازاریابی محسوب میشود. با ارسال بروزرسانیهای منظم به مشترکین ایمیلی خود میتوانید با آنها یک رابطه پایدار برقرار کنید. همچنین شما قادر خواهید بود تا از طریق ایجاد ارزش در ایمیلهای ارسالی خود، ضمن ایجاد احساس اعتماد در مخاطبین خود، درصد زیادی از آنان را به مشتریان همیشگی خود تبدیل کنید.
توجه داشته باشید که بازاریابی ایمیلی چیزی به مراتب بیشتر از خرید یک لیست ایمیل و بمباران اینباکس مخاطبین آن با ارسال پیامهای تبلیغاتی گوناگون است! میتوان گفت که همیشه بهترین نتایج از بازاریابی ایمیلی از طریق لیستی از مشترکین که شما شخصا به دست آورده و پرورش داده اید، به دست می آید. اینگونه لیست ایمیلی شما به راحتی می تواند به بهترین دارایی و ابزار شما برای دیجیتال مارکتینگ تبدیل شود.
این مطلب ادامه دارد…