در مقاله قبلی با عنوان دیجیتال مارکتینگ و انواع آن (قسمت دوم) به معرفی چهار مورد دیگر از انواع دیجیتال مارکتینگ پرداختیم. با احتساب مواردی که در مقاله اول به آنها اشاره شد؛ تاکنون در رابطه با بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی محتوا، بهینهسازی موتور جستجو یا سئو، بازاریابی موتور جستجو، تبلیغات کلیکی، بازاریابی وابسته یا مشارکت در فروش و بازاریابی ایمیلی صحبت کردهایم.
بسیاری از مقالاتی که در رابطه با دیجیتال مارکتینگ نوشته شدهاند 7 مورد بالا را برای دیجیتال مارکتینگ آنلاین کافی میدانند. اما با استناد به روشهای مذکور، بازاریابی دیجیتال به بازاریابی آنلاین تقلیل مییابد. برای تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود، شما باید علاوه بر موارد مطروحه، در رابطه با روشهای دیجیتال مارکتینگ آفلاین نیز اطلاعاتی کسب کنید. در ادامه با معرفی مهمترین روشهای دیجیتال مارکتینگ آفلاین با شما خواهیم بود!
8- تبلیغات رادیویی (Radio advertising)
حتما میدانید که ما میخواهیم در رابطه با چه موضوعی با شما صحبت کنیم! حتما برایتان پیش آمده که در هنگام شنیدن برنامههای محبوب رادیویی خود با پیامهای بازرگانی متفاوتی روبرو شوید. گاهی اوقات این تبلیغات برای شما بسیار آزاردهنده به نظر رسیده است و گاهی نیز به همان شدت آن را جالب و قابل توجه دانستهاید(دستکم وقتی برای اولین بار آنها را می شنوید). علاوه بر پخش این نوع پیامهای بازرگانی، شما میتوانید از راههای دیگری نیز برای تبلیغات رادیویی بهره ببرید. برای مثال شما میتوانید اسپانسر یک برنامه رادیویی شوید.
9- تبلیغات تلویزیونی (Television advertising)
با این مورد نیز حتما به خوبی آشنایی دارید! شاید بسیاری از شما ترجیح بدهید که هنگام تماشای تلویزیون از مشاهده پیامهای بازرگانی بگذرید و آنها را نادیده بگیرید اما قطعا هیچکدام شما نمیتوانید تاثیر شگرفی که این نوع تبلیغات به دنبال دارد را انکار کنید!
یک تبلیغ تلویزیونی موفق توانایی آن را دارد که شهرت برند شما را به طور چشمگیری افزایش دهد و حتا در صورت توقف پخش آن، تا مدتها در ذهن و خاطر مخاطبان باقی بماند.
10- تبلیغات از طریق تلفن همراه (Mobile Phone Advertising)
بسیاری از انواع دیجیتال مارکتینگ که تابحال به آنها شاره شده، قابلیت این را دارند که در گوشی تلفن همراه شما اجرا شوند. برای مثال شما احتمالا از طریق موبایل خود با فیسبوک، اینستاگرام و گوگل کار میکنید. اما گونهی دیگری از فعالیتهای بازاریابی نیز وجود دارند که با اینکه بوسیله تلفن همراه شما محقق میشوند اما در هیچ یک از دستهبندیهایی که به آن اشاره کردهایم قرار نمیگیرند.
برای مثال مدتی است که تبلیغات پیامکی بعنوان یکی از شیوههای جدید بازاریابی در حال انجام است. تکنولوژیهایی مانند بلوتوث هم از آن دسته تکنولوژیهایی به شمار میروند که با اینکه میزان استفاده از آنها روز به روز در حال افزایش است و از پتانسیل خوبی برخوردارند، اما آنطور که باید برای اهداف تبلیغاتی و بازاریابی مورد توجه قرار نگرفته است.
در آخر اینکه ممکن است روشهای دیگری، غیر از ده روشی که در مورد آنها صحبت کردهایم، در رابطه با دیجیتال مارکتینگ وجود داشته باشند، اما اگر درصدد هستید که برای دیجیتال مارکتینگ خود یک استراتژی مناسب تدوین کنید، باید حداقل با این ده مورد آشنایی کافی داشته باشید و روشی را انتخاب کنید که بهترین انطباق را با اهداف کسب و کاری شما دارد. همواره بخاطر داشته باشید که تمامی انواع دیجیتال مارکتینگ با یکدیگر به طور مداوم در تعاملند و گاها مرز بین آنها نامشخص است.