دیجیتال مارکتینگ یکی از آن اصطلاحاتی است که اکثر ما احساس میکنیم که بدون نیاز به مطالعات خاصی، معنی و مفهوم آن را میدانیم اما درست وقتی که درصدد تعریف و توضیح آن برای دیگران برمیآییم متوجه میشویم که دانستههای ما، آنقدرها هم که خودمان تصور میکردیم، دقیق و جامع نیست!
ما در این مقاله از سری مقالات مجریان وب قصد داریم تا ضمن معرفی مفهوم دیجیتال مارکتینگ ، شما را با انواع مختلف این نوع بازاریابی آشنا کنیم.
دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تاکتیک ها و کانال های متعدد دیجیتالی جهت ارتباط با مشتریانی که بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری میکنند، تعریف می شود. از یک وبسایت شخصی گرفته تا داراییهای برندینگ آنلاین یک کسب و کار ( مانند تبلیغات دیجیتالی، بازاریابی ایمیلی، بروشورهای آنلاین وحتا فراتر از این موارد)، همگی طیفی از تاکتیک هایی به شمار میروند که زیر چتر «دیجیتال مارکتینگ» قرار میگیرند.
بعبارت دیگر میتوان گفت که دیجیتال مارکتینگ به تمامی ابزارها و فعالیتهایی گفته میشود که جهت بازاریابی آنلاین خدمات و محصولات مورد استفاده قرار میگیرند.
در ادامه و برای بدست آوردن درک کاملتری از آنچه که دیجیتال مارکتینگ آن را در بر میگیرد، به معرفی ده مورد از مهمترین انواع دیجیتال مارکتینگ می پردازیم. باید به این نکته توجه کنید که پیش از تصمیم گیری درمورد اینکه کدام یک از انواع دیجیتال مارکتینگ برای استراتژی دیجیتال مارکتینگ کسب و کار شما مناسب است، باید به خوبی همه انواع آن را بشناسید تا بتوانید تصمیم درستی اتخاذ کنید.
1- بازاریابی رسانههای اجتماعی (Social Media Marketing)
تاکید زیادی که رسانههای اجتماعی مختلف بر سوشال مدیا مارکتینگ دارند، ما را بر آن داشت تا لیست مورد نظرمان را با پرداختن به این نوع از دیجیتال مارکتینگ شروع کنیم. بازاریابی رسانههای اجتماعی به استفاده از رسانههای اجتماعی و وبسایتهای گوناگون، جهت تبلیغ و ترویج یک خدمت یا محصول خاص گفته میشود. این بدان معنی است که تمامی فعالیتهایی از قبیل اشتراک اطلاعات و تعامل با مخاطبان، طرفداران، شرکا و یا رقبا که با هدف تبلیغ و ترویج محصولات و خدمات شما در بستر رسانههای اجتماعی انجام میگیرند، به نوعی بخشی از دیجیتال مارکتینگ محسوب میشوند. بعبارتی بهتر، بازاریابی رسانههای اجتماعی همان استفاده هدفمند از قابلیتهای رسانههای اجتماعی جهت افزایش آگاهی برای یک برند یا محصول است.
اما مراقب باشید! برای کسب موفقیت در امر سوشال مدیا مارکتینگ، در ابتدا شما باید شبکه اجتماعی مدنظرتان برای انجام امور بازاریابی را به طور کامل بشناسید. هر شبکه اجتماعی دارای ویژگیهایی منحصر به فرد است و کاربران، روش استفاده و محتوایی خاص را طلب میکند. بعلاوه اینکه همه شبکههای اجتماعی تاثیر یکسانی بر موفقیت کسب و کار شما ندارند. بنابراین لازم است تا در ابتدا با طرزکار و مقتضیات شبکههای اجتماعی مختلف آشنا شوید و شبکههایی را انتخاب کنید که بالاترین میزان اثرگذاری مثبت را بر کسب و کار شما دارند.
2- بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی محتوا هنر نوشتار و استفاده از اطلاعات ارزشمند جهت افزایش آگاهی در رابطه با برند است و با هدف جذب مخاطبین هدف و انجام یک اقدام سودآور مشترک انجام میگیرد. بعبارتی میتوان گفت که بازاریابی محتوا بر آن است تا با ایجاد روابط مشترک بین شما و مشتریان بالقوهتان، این دسته از مشتریان شما را بجای تبلیغکنندگانی صرف، به شرکای شما تبدیل کند.
در تعریفی دیگر، میتوان بازاریابی محتوا را فرآیند تولید محتوا دانست که موجب حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید میشود. این نوع بازاریابی در وهله اول در تلاش است تا با مخاطبین خود ارتباط موثر برقرار کند و در ادامه به دنبال تبدیل آنها به مشتری است. محتوای تولید شده می تواند در قالبهای مختلفی مانند پوستر، بروشور، ویدیو، اینفوگرافی، مقاله، پاسخ به پرسشهای مخاطبین و سایر مواردی از این دست، منتشر شود.
3- بهینهسازی موتور جستجو یا سئو (Search Engine Optimization (SEO))
سئو فرآیند بهینهسازی محتوا یا وبسایتهاست. به عبارتی به مجموعه فعالیتهایی در زمینه طراحی سایت ، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا اطلاق میشود که در نهایت رتبه نمایش محتوا یا وبسایت موردنظر را در لیست نتایج جستجوی موتورهای جستجویی مانند گوگل ارتقا میدهد و در نتیجه بازدیدکنندگان بیشتری را جذب میکند. هنگامیکه شما درصدد جستجوی کلمات و یا عبارات کلیدی مدنظرتان برمیآیید، این موتورهای جستجو هستند که تصمیم میگیرند کدام وبسایتها را بعنوان نتایج جستجوی شما نمایش دهند. این بدان معناست که سئو با ترفندهایی که به کار میبرد( مانند استفاده از عبارات و واژگان کلیدی مناسب و همراستا با اهداف سایت در محتوای متون بارگذاری شده در سایت)، در تلاش است تا جایگاه بهتر و بالاتری برای نمایش محتوا و یا وبسایت موردنظرش در نتایج جستجو پیدا کند.
این مطلب ادامه دارد…