دیجیتال مارکتینگ چیست؟ خدمات دیجیتال مارکتینگ چه مواردی را شامل میشوند؟ مزایای استفاده از دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتینگ چند نوع دارد؟ تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی چیست؟ خدمات دیجیتال مارکتینگ چقدر هزینه دارد؟ استفاده از خدمات و انواع دیجیتال مارکتینگ چه اصولی دارد؟ محال است جایی صحبت از دیجیتال مارکتینگ باشد و یکی از سوالات گفته شده مطرح نشوند. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی به شیوهای دیجیتال، چند سالی است که به روش اصلی بازاریابی کسب و کارها تبدیل شده است، با این حال هنوز هم بسیاری از مشاغل از خدمات آن بیبهره هستند و در استفاده یا عدم استفاده از آن تردید دارند. با توجه به اهمیت دیجیتال مارکتینگ در پیشرفت کسب و کارهای امروزی، این مطلب از مجریان وب را به معرفی این شیوه بازاریابی اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید تا صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی کنیم.
دیجیتال مارکتینگ، رمز موفقیت کسب و کارها در دنیای امروز
دیجیتال مارکتینگ، رمز موفقیت کسب و کارها در دنیای امروز است. افزایش دسترسی به اینترنت در دنیای امروز و روند رو به رشد آن، انجام کسب و کارها و تبلیغات آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده است. انجام کسب و کارها در بستر اینترنت و تبلیغات آنها در همین بستر، این روزها روشی موثرتر برای ارتباط حداکثری با مخاطبان در هر زمان و هر مکان است. بازاریابی محصولات و خدمات از طریق دستگاهها و لوازم الکترونیکی و از طریق اینترنت فرصت خوبی برای ارتباط و تعامل با تعداد زیادی از مخاطبین بدون محدودیت جغرافیایی را فراهم میکند. استفاده از اینترنت و ابزارهای الکترونیکی همان روش دیجیتال مارکتینگ است که شکلی از بازاریابی پیشرفته و امروزی است.
دیجیتال مارکتینگ، رمز موفقیت کسب و کارها در دنیای امروز و روشی پرطرفدار است که این روزها توسط بیشتر شرکتها و سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد. دیجیتال مارکتینگ در واقع، مجموعهای از فعالیتهای بازاریابی است که به جای شیوه سنتی بازاریابی مانند بازاریابی حضوری یا سنتی، از طریق اینترنت و ابزارهای دیجیتالی انجام میشود. بازاریابی الکترونیکی یا دیجیتال مارکتینگ یکی از قدرتمندترین جنبههای تجارت الکترونیک نیز هست و بیشتر کسب و کارها تکنیکها و روشهای مختلف آن را برای فروش بیشتر و دستیابی به اهداف خود استفاده میکنند.
تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی آفلاین
یکی از اولین موضوعاتی که در مورد دیجیتال مارکتینگ مطرح است و همواره از موضوعات بحث برانگیز این حوزه بوده، تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی آفلاین است. بازاریابی آفلاین یا بازاریابی سنتی با روشهایی مانند بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات چاپی، تبلیغات رادیویی و دیگر موارد مشابه انجام میشود در حالیکه تبلیغات آنلاین یا دیجیتال مارکتینگ صرفا در بستر ابزارهای دیجیتالی است. زمانی که صحبت از جایگزینی ابزارهای دیجیتالی مانند موبایل یا کامپیوتر با تبلیغ در تلویزیون و روزنامه میشود، بسیاری از افراد در مورد بینتیجه بودن آنها صحبت میکنند، در حالیکه حقیقت اینطور نیست.
این روزها ابزارهای دیجیتالی به خصوص موبایل حتی از تلویزیون و رادیو هم محبوبتر است و دسترسی کاربران و مخاطبان به آنها، بیشتر از ابزارهای الکترونیکی سنتی است. از طرفی نحوه آمادهسازی تبلیغ برای بازاریابی از طریق تلویزیون پیچیدهتر از ابزاری مانند اینستاگرام در موبایل است و همین مسئله موجب پرهزینه بودن تبلیغات تلویزیونی و دیگر روشهای بازاریابی سنتی میشود. به طور کل میتوان گفت که تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی آفلاین هم از نظر بازدهی و امکان ارتباط با تعداد مخاطبان بیشتر و هم از نظر هزینه انجام و مقرون به صرفه تمام شدن تبلیغات بسیار زیاد است و در همه موارد گفته شده، بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی برتری دارد. مهمترین تفاوت این دو شیوه بازاریابی اما نحوه دسترسی به مخاطبان است. در تلویزیون یا رادیو امکان مشخص کردن گروه هدف مخاطبان وجود ندارد در حالیکه ابزارهای دیجیتالی قابلیت هدفگذاری دارند و این امکان وجود دارد که تبلیغ را صرفا برای گروه خاصی از مخاطبان به نمایش گذاشت.
اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها
ابزارهای دیجیتالی به خصوص ابزارهای وابسته به اینترنت، نقش مهمی در زندگی بشر امروزی دارند. ابزارهای دیجیتالی انتخاب اول بیشتر مخاطبان برای جستجو در مورد یک موضوع خاص، یادگیری یک مبحث جدید، حل مشکلات خود و خرید محصولات مختلف است. به همین دلیل کسب و کارهایی که در این بستر فعالیت کرده و بازاریابی و جستجو برای مشتریان را در این بستر به صورت هدفمند انجام میدهند، شانس بیشتری برای موفقیت و طبیعتا فروش بیشتر دارند و همه این مسائل نشاندهنده اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها، به خصوص کسب و کارهای کوچک است. یکی از امتیازات دیجیتال مارکتینگ، امکان انتخاب روش تبلیغ و بازاریابی بر اساس بودجه است و این موضوع، دیجیتال مارکتینگ را به روشی کاربردی برای کسب و کارهای کوچک تبدیل میکند. نرخ تبدیل مخاطب به مشتری، در افرادی که با روشهای دیجیتال مارکتینگ با یک مجموعه آشنا میشوند، بسیار بیشتر از سایر افراد است.
دیگر اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها در مقرون به صرفه بودن این روش است. در حالت کسب و کارها زمانی میتوانند برای بازاریابی و تبلیغات به شیوه سنتی هزینه کنند که سودی از کار خود کسب کرده باشند اما در دیجیتال مارکتینگ و با استفاده از روشهای مختلف و کم هزینه آن حتی قبل از کسب سود و به محض شروع کسب و کار میتوان بازاریابی و تبلیغ را آغاز کرد. دامنه گستردهای از مخاطبان، حل مشکلات مشتریان به صورت تعاملی و جلب اعتماد بیشتر و سادهتر از دیگر مواردی هستند که با در نظر داشتن آنها میتوان گفت که دیجیتال مارکتینگ روشی مهم و موثر برای کسب و کارهای امروزی است.
انواع روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ
یکی از تفاوتهای مهم دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی به شیوه سنتی، روشهای متفاوتی است که برای بازاریابی دیجیتال میتوان از آن استفاده کرد. این موضوع یک مزیت هم محسوب میشود زیرا هر کسب و کار با توجه به نوع حرفه خود، بودجه، علاقه و شهرت خود میتواند یک یا چند روش متفاوت را انتخاب کرده و با تنوع بخشیدن به روشهای تبلیغات، معرفی خود را در بسترهای مختلفی انجام دهد. چه به عنوان مالک یک کسب و کار و چه به عنوان نیرویی متخصص در زمینه دیجیتال مارکتینگ، پیش از هر چیز باید با انواع روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ آشنا باشید که شامل موارد زیر هستند.
۱. بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا اولین روش در دیجیتال مارکتینگ و یکی از روشهای نسبتا قدیمی برای انجام این شیوه بازاریابی است. در بازاریابی محتوا تبلیغات در محتوای تولید شده انجام میشود. محتواها بر اساس بستر انتشار آنها متفاوت هستند، برای مثال در سایتها بیشتر از محتوای متنی و در اینستاگرام از محتوای تصویری یا ویدیویی استفاده می شود. برای همه ما پیش آمده که ویدیویی جذاب همراه با تبلیغ را مشاهده کنیم و آن را برای دوستان خود به اشتراک بگذاریم و این مسئله یکی از امتیازات بازاریابی محتوای قوی و با کیفیت است.
۲. سئو سایت
سئو سایت دیگر روش دیجیتال مارکتینگ و جزو روشهای شناخته شده امروزی است. تقریبا تمام افرادی که با این حوزه سر و کار دارند، در هر جایگاهی با عنوان سئو آشنا هستند. سئو سایت کمک میکند که وب سایت شما در لیست نتایج موتورهای جستجو، رتبههای اول را داشته باشد. سئو خود شامل تکنیکهای مختلفی است و روشی کاملا تخصصی است که اگر به درستی انجام شود، نتایج فوقالعادهای خواهد داشت.
۳. ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ یکی دیگر از انواع روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ است. در این روش هم از محتواها استفاده میشود اما موضوع و شیوه انجام آن نسبت به محتوای سایت و محتواهای شبکههای اجتماعی متفاوت است. محتواهای ایمیل مارکتینگ معمولا خبری هستند. برای مثال اطلاعیهای درباره تخفیف یا فروش ویژه محصولات یا بروشور و کاتالوگ الکترونیکی محصولات جدیدی که توسط یک برند تولید میشوند.
۴. تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی یکی دیگر از روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ هستند. این تبلیغات به شکلهای مختلفی انجام میشوند که رایجترین آنها بنرهایی هستند که در گوشه و کنار وبسایتها دیده میشوند و با کلیک روی آنها وارد سایتی دیگری میشوید. این روش هم برای مخاطبین جذابیت دارد و هم برای مالک کسب و کار کاربردی است، زیرا پرداخت هزینه انجام این تبلیغات بر اساس تعداد کلیکهای انجام شده، صورت میگیرد.
۵. سوشیال مدیا مارکتینگ
سوشیال مدیا مارکتینگ یا بازاریابی در شبکههای اجتماعی یکی از جدیدترین روشهای دیجیتال مارکتینگ است که روز به روز در حال پیشرفت و ارتقا است. این روش همان تبلیغاتی هستند که در نرمافزارهای ارتباط اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک یا یوتیوب و آپارات مشاهده میکنید. سوشیال مدیا مارکتینگ به دلیل استفاده بسیار زیاد از این ابزارها یکی از بهترین روشهای بازاریابی امروزی است و اگر اصولی انجام شود حتی میتوان آن را جایگزین تمام روشهای بازاریابی و تبلیغات کرد.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ و مراحل تدوین آن
آشنایی با روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ تنها بخشی از کار است و برای استفاده از این روشها نیاز به یک استراتژی حرفهای برای تعیین باید و نبایدهای کار است. به عنوان مثال یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ و مراحل تدوین آن که نتیجه بخش و مناسب باشد را میتوان به صورت زیر عنوان کرد.
۱. طراحی و ساخت وب سایت
در یک استراتژی اصولی اولین مرحله از کار برای ورود به حوزه دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی آنلاین را باید به طراحی و ساخت وب سایت اختصاص داد. به خصوص برای کسب و کارهای آنلاین، اهمیت داشتن یک وب سایت جهت معرفی محصولات، دسترسی به تعداد بالایی از مشتریان و فروش راحتتر اهمیت زیادی دارد.
۲. سئو سایت
مرحله بعدی استراتژی مناسب برای دیجیتال مارکتینگ، سئو سایت است. در این مرحله سایتی که برای معرفی محصول و انجام فروش آنها طراحی و ساخته شد با تکنیکهای سئو در لیست اول نتایج موتور جستجو قرار میگیرد، این اتفاق تاثیر زیادی در دیده شدن سایت دارد.
۳. بازاریابی در بسترهای مختلف
در مرحله بعد استراتژی باید اقدام به بازاریابی در بسترهای مختلف کرد. هر چند سئو نقش زیادی در معرفی سایت به مخاطبان دارد اما به تنهایی کافی نیست و تا زمانی که بازاریابی در بسترهای مختلف دیجیتالی انجام نشود، شانس فروش محصول چندان بالا نخواهد بود. بازاریابی محتوا برای سئو سایت اولین و مهمترین نوع بازاریابی و بازاریابی در شبکههای اجتماعی به دنبال آن، اهمیت زیادی در دیجیتال مارکتینگ دارند.
۴. سنجش و آنالیز نتایج
در نهایت مهمترین مرحله در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ اختصاص دادن بخشی از فعالیتها به سنجش و آنالیز نتایج است. میزان تعامل مخاطبان با روشهای بازاریابی، نتیجه هر روش و بازدهی آن باید به طور جداگانه بررسی شوند و این بررسیها به طور دورهای مقایسه شوند تا فعالیتهای بعدی بازاریابی مسیری مشخص داشته باشند.
نتیجه گیری
دیجیتال مارکتینگ شاخهای نوین از بازاریابی است که با توجه به افزایش جمعیت کسب و کارها و مشاغل در فضای دیجیتال به عنوان یکی از موثرترین روشهای تبلیغات و معرفی محصول در بستر دیجیتال هم شناخته میشود. در حال حاضر مجموعههای خدمات آنلاین زیادی در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند که یکی از آنها، مجریان وب است. در مجموعه ما انواع روشهای مرتبط با دیجیتال مارکتینگ با بالاترین کیفیت، زیر نظر نیروهای متخصص و آموزش دیده و مطابق با استانداردهای روز به مشتریان ارائه میشوند. در مجموعه ما علاوه بر خدمات دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت و سئو، مشاوره رایگان در تمام زمینههای گفته شده هم انجام میشود تا مشتریان قبل از ثبت سفارش اطلاعات خود را در این زمینه کامل کنند و روشی متناسب با نیاز خود را برای تبلیغات و فعالیت در بستر اینترنت انتخاب کنند. برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران ما کافی است از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.
سوالات متداول
۱. دیجیتال مارکتینگ به چه معناست؟
دیجیتال مارکتینگ به معنی استفاده از ابزارهای دیجیتال و آنلاین برای معرفی مجموعه به تعداد بالایی از مخاطبان است.
۲. تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی چیست؟
در بازاریابی سنتی ابزارهای تبلیغات و معرفی کسب و کار محدودتر، هزینه استفاده از آنها بیشتر و امکان هدفمندی تبلیغات کمتر است در حالیکه بازاریابی به سبک دیجیتالی با هزینه پایین و نشانه گرفتن گروه خاصی از مخاطبان هم امکانپذیر است.
۳. اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارهای امروزی چیست؟
کسب و کارهای امروزی با استفاده از دیجیتال مارکتینگ میتوانند بازاریابی مقرون به صرفهای داشته باشند، معرفی خود را به تعداد بالاتری از مخاطبان انجام دهند و نرخ تبدیل تبلیغات را خود نیز افزایش بدهند.
۴. دیجیتال مارکتینگ با چه روشهایی قابل انجام است؟
از انواع روشهای انجام دیجیتال مارکتینگ میتوان به بازاریابی مبتنی بر محتوا، سوشیال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو، تبلیغات کلیکی، بازاریابی و تبلیغات درون برنامهای، بازاریابی موبایلی و دیگر روشهای مشابه اشاره کرد.
۵. مهمترین مرحله در استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
سنجش و ارزیابی نتایج مهمترین مرحله در استراتژی دیجیتال مارکتینگ است که تاثیر زیادی در فعالیتهای بعدی مجموعه در زمینه بازاریابی دیجیتالی دارد.