لوگو طراحی سایت
Search
Close this search box.

سیر تا پیاز روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت / چه رنگی برای چه سایتی مناسب است؟

مطالب مفید

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

نقش رنگ ها در طراحی و جذب مشتری سایت

یکی از نکته ‌ها و مواردی که در ساخت یک وب سایت بسیار اهمیت دارد، استفاده از پالت ‌های رنگی متنوع است. در کسب و کارهای تبلیغاتی، تجاری و … از رنگ بندی‌ ها و انواع طرح ‌ها استفاده می ‌شود. روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت برای اینکه کاربران زیادی را جذب کند، بسیار اهمیت دارد و استفاده از رنگ ‌های مناسب موجب می ‌شود که خوانندگان و کاربران زیادی به سایت مراجعه کرده و همین امر بر احساسات آنها هم موثر بوده و در متقاعد کردن کاربران برای خرید بسیار تاثیرگذار است.

 

اهمیت و نقش رنگ‌ ها در طراحی سایت

زمانی که فردی می ‌خواهد سایتی را طراحی کند، انتخاب کردن رنگ مناسب برای طراحی سایت از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا رنگ ‌ها می ‌توانند در معرفی و شناساندن برند تا ۸۰ درصد موثر باشند و آن را افزایش دهند. پس انتخاب رنگ مناسب در طراحی وب سایت برای مخاطب و کاربر سایت جذابیت زیادی دارد؛ زیرا موجب می ‌شود که در ذهن بسیار ماندگار شود. تاثیر رنگ ‌ها در درک افراد بسیار موثر است و می ‌توان گفت از جمله ابزار توانمندی هستند که در بهره‌ وری سایت ‌ها بسیار تاثیرگذار بوده و موجب افزایش آن می ‌شوند.

اگر سایتی از هارمونی رنگی مناسبی برخوردار نباشد، این امکان وجود دارد که نام برند مورد نظر غیر حرفه ‌ای یا غیر قابل اعتماد جلوه کند و اگر محصول یا کالایی برای فروش داشته باشد، کاربر احساس ناامنی کرده و خرید را متوقف می‌کند. پس روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت بر اعتماد کاربران هم تاثیرگذار است. انتخاب رنگ باید با یک علم و دانش انجام شود نه با سلیقه خاص فرد؛ زیرا رنگ ‌ها به کاربران در مورد شخصیت یک برند توضیح می ‌دهد و می ‌توان کاربرد رنگ در سایت را احساس و درک کرد.

 

اصول ترکیب رنگ در طراحی وب سایت

آشنایی با روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت  به ما می فهماند که معمولا در طراحی ‌های سایت از چهار رنگ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این پالت ‌های رنگی دارای طرح‌ هایی هستند که می ‌توان در طراحی رنگ سایت از آنها کمک گرفت. این رنگ‌ ها از دایره رنگ و کنتراست ‌های هفت گانه به وجود می ‌آیند. دایره ‌های رنگ از جمله وسایل و ابزاری هستند که در پایه طراحی وجود دارند. در این ابزار رنگ ‌ها طبق یک فرکانس دور تا دور دایره چیده شده و هر رنگ مقابل هم معمولا مکمل هم گذاشته می ‌شوند. از جمله این رنگ ‌ها عبارت اند از:

 

رنگ پایه یا تک رنگ

یک نمونه طرح رنگی یا همان تک رنگ به عنوان رنگ پایه انتخاب می ‌شود و رنگ ‌های متنوع و سایه ‌ها را با همان تک رنگ می ‌توان ایجاد کرد.

 

رنگ ‌های آنالوگ و مکمل

در یک طرح رنگی مکمل که معمولا از دو رنگ در دایره رنگ و مکمل هم استفاده شده است و موجب به وجود آمدن یکنواختی در تمام سایت می ‌شود، بدون اینکه زیاد یکنواخت جلوه کند. از این نمونه پالت رنگی معمولا در سایت مدارس، اداره ‌ها، سایت ‌های علمی، دانشگاه و اخبار بیشتر استفاده می ‌شود.

 

رنگ ‌های پویا و شاد

این رنگ ‌های پویا از سایه‌ های متنوع از یک طیف رنگ مورد نظر تهیه می ‌شود. این رنگ‌ ها معمولا انرژی را به مخاطب انتقال می ‌دهند و در روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت برای توجه بیشتر و تبلیغات بیشتر موثر خواهند بود.

 

رنگ ‌های روشن و تاریک

زمانی که فردی یک سایت را با یک محتوای امنیتی یا آموزشی طراحی می کند باید از رنگ ‌های تیره ‌تر در بخش ‌های جزئی سایت بهره ببرد. طبق کسب و کاری که دارد، باید رنگ مناسب در سایت خود را انتخاب کند تا بتواند در نگاه مخاطبین خود متفاوت جلوه کند. چهار رنگ اصلی تاثیر بهتر و بیشتری روی مخاطبین می گذارند.

 

روانشناسی رنگ

همچنین مطالعه کنید : منظور از خدمات سئو سایت چیست؟

 

تاثیر رنگ ‌ها در طراحی سایت

اگر بدانید که چطور رنگ ‌ها روی کاربران و افراد تاثیر می گذارند، می ‌توانید اطمینان داشته باشید که رنگ ‌هایی که در طراحی وب سایت شما وجود دارند، بر ضد شما باشد نبوده و برای کار شما مفید هستند یا خیر. روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت و تاثیر رنگ ‌های متنوع شامل موارد زیر می شوند:

 

روانشناسی رنگ زرد

زرد در طراحی سایت از جمله رنگ ‌های روشن محسوب می شود و رنگ نشاط و جوانی است. البته برخی از خصوصیات منفی مانند: ترس، فریب و حتی کالای ارزان را هم شامل می ‌شود. این رنگ سریع بر سایت غلبه می کند و البته چشم را هم خسته می کند. کمتر باید در طراحی سایت استفاده شود؛ زیرا احساس ارزان بودن محصول را هم القا می ‌کند.

 

روانشناسی رنگ سبز

در طراحی سایت استفاده از رنگ سبز نشانی از تعادل، هماهنگی، انرژی، خوش شانسی، صلح، طبیعت و … است. این رنگ برای پردازش ‌های چشم، رنگی ساده است و آرامش را القا می کند و برای محصولات لوکس و محتوایی که برای نوجوانان است، استفاده کمی دارد. برای سایت ‌هایی که نشان از طبیعت و ثروت است، بسیار مناسب و مفید است.

 

روانشناسی رنگ آبی

این رنگ اعتماد و امنیت را جلوه می ‌دهد و در روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت نشان دهنده پرانرژی بودن است و بیشتر بانک ‌ها و شرکت ‌ها از این رنگ استفاده می ‌کنند. زیرا اعتماد و اطمینان را جلوه می دهد و حتی در مراقبت ‌های علمی، دولتی، بهداشتی و … هم استفاده می شود. استفاده بیش از حد از این رنگ در سایت احساس سرما و بی ‌احتیاطی را هم نشان می ‌دهد.

 

روانشناسی رنگ خاکستری

این رنگ در روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت شخصیت قوی و حتی ظرافت را هم نشان می دهد. در زمان طراحی سایت ‌های حرفه ‌ای و تبلیغ کالاهای لوکس و برای سایتی که آرامش بیشتری دارد، استفاده می شود. البته استفاده زیاد از این رنگ سرد و کسل کننده است و برای جذب مخاطب اصلا ایده ‌آل نیست.

 

روانشناسی رنگ قهوه ‌ای

قهوه‌ ای رنگی گرم است که دوستی و طبیعت را هم جلوه می ‌دهد و در تحریک اشتها هم موثر است. در محتوا های مربوط به غذا بسیار مناسب بوده و در استفاده از پس زمینه‌ ها هم گزینه خوبی خواهد بود. استفاده از این رنگ در روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت ممکن است، مخاطب را خسته کند و حتی محافظه کاران جلوه کند و برای جذب مخاطب گزینه مناسبی نیست. برای فراخوان و دکمه‌ های سایت هم نباید از آن استفاده شود. البته هر کدام از رنگ ‌ها می ‌توانند معنا و مفهوم خاصی در طراحی وب سایت ارائه کنند. برای طراحی وب سایت نمی توان از هر رنگی استفاده کرد.

 

کلام آخر

در طراحی وب سایت حداکثر چهار رنگ استفاده می ‌شود که رنگ اول، رنگ اصلی بوده و دو رنگ دیگر هم خانواده و رنگ چهارم کاملا با این رنگ ‌ها متفاوت است. در روانشناسی رنگ ‌ها در طراحی سایت بهتر است به تاثیر رنگ‌ ها و خاصیت آنها در تاثیر روی مخاطب هم توجه بیشتری به خرج داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *