در قسمت قبلی این مطلب (تاثیرات روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت )، به بررسی سه رنگ قرمز، زرد و آبی پرداختیم.
این سه رنگ، رنگهای اصلی و اساسی در طراحی وبسایتها هستند.
همچنین در مطالب گذشته به موضوع طراحی سایت چیست و عوامل تاثیر گذار در طراحی سایت حرفه ای گفتیم و به اهمیت رعایت نکات مناسب در رابطه با روانشناسی رنگها در طراحی وبسایت پرداختیم.
باید دانست که استفاده مناسب از هر رنگ در موقعیتها و شرایط خاص، میتواند بهترین تاثیر را روی شیوه تعامل وبسایت اینترنتی شما با مخاطبان و کاربران شما داشته باشد.
تاثیرات روانشناسی رنگها در طراحی سایت
در ادامه این مطلب، به معرفی چندین رنگ دیگر که در طراحی سایت استفاده گستردهای دارند صحبت خواهیم کرد.
همچنین تاثیرات روانشناسی این رنگها را در طراحی وبسایت بررسی خواهیم کرد تا با دانستن آنها، یک طراحی خوب و حرفهای و هدفمند برای سایت خود داشته باشید.
با ما همراه باشید.
روانشناسی رنگ نارنجی در طراحی سایت
رنگ نارنجی، رنگی پر انرژی، پویا، سرزنده و پر حرارت میباشد که با خود مفاهیمی مانند انگیزه، هیجان و اشتیاق را منتقل میکند.
نارنجی همچنین میتواند نوعی پیام احتیاط و خطر را به مخاطب منتقل کند.
چه زمانی از رنگ نارنجی در طراحی وبسایت استفاده کنیم
رنگ نارنجی برای جذب مشتریان بالقوه در فضای اینترنت و برای استفاده در تبلیغات اینترنتی، در وبسایتهای ورزشی و یا سایتهای معرفی خودروها و وسایل نقلیه، تکنولوژی، سرگرمی، وب سایتهای آشپزی و کودکان، انتخاب مناسبی است.
این رنگ همچنین به عنوان یک گزینه بسیار مناسب برای دکمههای بازخوردی محسوب میشود.
چون مانند رنگ قرمز، میتواند توجه مخاطب را به خود جذب کند و همچنین شدت رنگ قرمز را ندارد و از لحاظ بصری ملایمتر است.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ نارنجی در سایت بپرهیزیم
با وجود اینکه رنگ نارنجی به اندازه رنگ قرمز شدت ندارد، اما استفاده بیش از حد از نارنجی میتواند نامناسب باشد. همچنین نارنجی رنگی است که ممکن است بعد از مدتی حالت قدیمی بودن به خود بگیرد و از طراوت آن کاسته شود.
روانشناسی رنگ سبز در طراحی وبسایت آنلاین
رنگ سبز یکی از رنگهای پُر استفاده در طراحی وبسایت آنلاین است.
سبز از لحاظ روانشناسی، باعث القا احساساتی مانند بخشندگی، رشد و نمو، آرامش، مردانگی، خوش شانسی، حمایت، انرژی مثبت و هماهنگی و هارمونی شود.
این رنگ همچنین به طور کلی نماد سر زندگی و طبیعت و نیز پول و ثروت است. همچنین در برخی از موارد به عنوان نماد باروری نیز در نظر گرفته میشود.
چه زمانی از رنگ سبز در طراحی سایت استفاده کنیم
در طراحی سایت، رنگ سبز میتواند بخش های عملکردی را به خوبی برای مخاطبان و بازدیدکنندگان نمایان کند.
برای مثال دکمه راهبردی مانند دکمه بازگشت، دکمه ورود و یا حتی دکمههای بازخوردی برای خرید از فروشگاه اینترنتی و…
درواقع رنگ سبز، رنگی است که چشم به راحتی میتواند آن را تشخیص دهد و به دنبالش برود.
از رنگ سبز میتوان برای ایجاد کردن یک فضای دوستانه و محیطی آرامش بخش، موثر و یا برای سایتهای مرتبط با محیط زیست و طبیعت استفاده کرد.
رنگ سبز، برای به نمایش گذاشتن مفاهیمی مانند ثروت، توریستی بودن، منابع انسانی، شروعی دوباره و سرآغازی جدید، داروها و ثبات، بسیار مناسب است.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ سبز در طراحی وبسایت اینترنتی بپرهیزیم
این رنگ برای استفاده در سایتهای فروشگاهی لوازم لوکس و وبسایتهای مرتبط با حوزه تکنولوژی، انتخاب مناسبی نیست و ما به شما استفاده از آن را توصیه نمیکنیم.
روانشناسی رنگ بنفش در طراحی وب سایت اینترنتی
رنگ بنفش یک رنگ جذاب و قابل توجه است.
با وجود اینکه معمولا رنگ بنفش را در مجامع سلطنتی میبینیم، علاوه بر حس سلطنتی بودن، میتواند مفاهیم گستردهای را به مخاطب منتقل کند.
رنگ بنفش میتواند باعث القاء خلاقیت، تخیل و تصورات خیال انگیز، مالکیت، کمال، وقار، قدرت، ثروت، بالندگی، خرد، احترام و همچنین رمز و راز و معما در مخاطب شود.
در طراحی وب سایت، میتوان از رنگ بنفش تیره برای رساندن حس لوکس و با ارزش بود استفاده کرد. همچنین به کار بردن رنگ بنفش روشن در طراحی سایت، میتواند باعث القاء حس طراوت و شادابی به مخاطبان شود.
معمولاً در طراحی وبسایتهای ستاره شناسی و نجوم، پیام رسانها، سایتهای مرتبط با محصولات زیبایی و بهداشتی، وب سایتهای مذهبی و… از طیفهای مختلف رنگ بنفش در طراحی سایت ها استفاده میشود.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ بنفش در طراحی وبسایت اینترنتی بپرهیزیم
رنگ بنفش برای جلب توجه مخاطبان انتخاب مناسبی نیست و استفاده کردن از آن در اِلمانهای عملکردی و هدایتی وب سایت توصیه نمیشود.
چون این رنگ باعث ایجاد حس آرامش و سکون در بازدیدکنندگان میشود.
همچنین استفاده کردن بیش از حد از طیفهای تیره رنگ بنفش، باعث سختتر شدن برقراری ارتباط با مخاطبان و ایجاد نوعی فاصله بین سایت شما و ماطبانتان خواهد شد.
روانشناسی رنگ قهوه ای در طراحی سایت
رنگ قهوهای، به طور معمول با مفاهیمی همچون پستی و بلندی و ناهمواری، اطمینان و امنیت، ثبات، دوستی ، طبیعت و کره زمین ارتباط دارد.
چه زمانی از رنگ نارنجی در طراحی وبسایت استفاده کنیم
رنگ قهوهای به طور کلی برای استفاده به عنوان تِم پس زمینه در طراحی وبسایت، انتخاب مناسبی است. از رنگ قهوهای معمولا در سایتهای مرتبط با غذا و آشپزی (مانند تبلیغات اینترنتی شکلات و خوراکیها)، وب سایتها معامله املاک، دامپزشکیها و… استفاده فراوانی میشود.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ قهوهای در طراحی وبسایت اینترنتی بپرهیزیم
رنگ قهوهای به هیچ عنوان برای جلب توجه کاربران در طراحی سایتها مناسب نیست. استفاده کردن از آن به عنوان رنگ دکمههای عملکردی و دکمههای بازخوردی در وب سایت، به هیچ وجه توصیه نمیشود.
رنگ قهوهای میتواند مقداری کسل کننده باشد و از جذابیت کلی وبسایت اینترنتی شما بکاهد.
روانشناسی رنگ مشکی در طراحی وبسایت آنلاین
رنگ مشکی یک رنگ خنثی است. مشکی همچنین یک رنگ قدرتمند محسوب میشود و با مفاهیمی از جمله وقار، متانت، کمال، مالکیت، قدرتمندی، روان بودن، ثبات، رسمی بودن و هوش و ذکاوت ارتباط دارد.
رنگ مشکی همچنین میتواند نماد مرگ، رمز و راز، شیطان و شورش و قیام کردن باشد.
چه زمانی از رنگ مشکی در طراحی وبسایت استفاده کنیم
رنگ مشکی برای استفاده در طراحی سایت فروشگاه، اقلام لوکس، مد و فشن و محصولات زیبایی انتخاب مناسبی است.
علاوه بر آن، رنگ مشکی به دلیل خنثی بودن، بنابر رنگهایی که در کنار آن مورد استفاده قرار میگیرند، میتواند سنتی، مدرن، با وقار و یا جذاب و تند و تیز به نظر برسد.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ مشکی در طراحی وبسایت اینترنتی بپرهیزیم
رنگ مشکی میتواند به طور ناخودآگاه باعث ایجاد احساس ترس در مخاطب شود.
همچنین استفاده بیش از اندازه از رنگ مشکی کسل کننده است و معمولاً برای از بین بردن کسالت، رنگهای مختلف در کنار آن در طراحی کلی سایت استفاده میشوند.
روانشناسی رنگ سفید در طراحی سایت
رنگ سفید نیز یکی دیگر از رنگهای خنثی است. این رنگ با مفاهیمی از جمله پاکی و معصومیت، صلح، شادی، پاکیزگی، امنیت و احترام همراه است.
چه زمانی از رنگ سفید در طراحی سایت استفاده کنیم
مطمئناً تا به حال متوجه شدید که از رنگ سفید در مطب پزشکان و مکانهای درمانی و بهداشتی متفاوت، استفاده زیادی میشود.
همین امر سفید را به عنوان یک انتخاب مناسب برای استفاده در طراحی سایتهای پزشکی و درمانی تبدیل میکند.
همچنین رنگ سفید، بیانگر کننده یک تکنولوژی پیشرفته و مباحث علمی برای مخاطبان میباشد.
این رنگ هنگام قرار گرفتن کنار دیگر رنگها مانند طلائی، مشکی، خاکستری و نقرهای، میتواند القا کننده حس لوکس بودن در مخاطبان باشد.
چه زمانی از استفاده کردن از رنگ سفید در طراحی سایت اینترنتی بپرهیزیم
به دلیل اینکه اثرات رنگ سفید تقریباً به رنگهایی وابسطه است که با آن همراه میشوند، میتوان از آن در انواع وبسایتها استفاده کرد.