وب سایت ها برای اینکه مکانی برای داده هایشان داشته باشند نیازمند فضاهایی هستند که کاربران با وارد کردن آدرس آن سایت بتواند به این داده ها و اطلاعات دسترسی پیدا کند. این فضا که در اختیار سایت قرار می گیرد و دسترسی به داده ها را برای عموم امکان پذیر می کند هاست نام دارد. هاست ها هم مثل اغلب خدمات دیگر، انواع متفاوتی دارند که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشد. بعضی وقت ها از روی نام یک هاست، می توان به ویژگی های بارز آن پی برد. اگر کنجکاو هستید که بدانید هاست اشتراکی چیست، امروز درباره آن صحبت خواهیم کرد هر چند که فهمیدن آن ساده است.
هاست اشتراکی چیست؟
هاست همان چیزی است که با اختصاص دادن منابع سخت افزاری مثل هارد و رم سرور یا منابع نرم افزاری مثل سیستم عامل سرور، به بالا آمدن و در اصطلاح آپتام بودن وب سایت شما کمک می کند. اگر این منابع به طور اشتراکی بین وب سایت شما و وب سایت های دیگر، استفاده شوند، هاست مورد نظر، هاست اشتراکی نامیده می شود. در پاسخ هاست اشتراکی چیست، می توان به طور کامل تر بیان کرد که هاستی است که منابعش را بین چندین سایت مختلف به اشتراک می گذارد.
هاست اشتراکی چگونه کار می کند؟
مثال زیر مفهوم هاست اشتراکی و نحوه کار کردن آن را برایتان روشن تر می کند. فرض کنید کسب و کار شما در یک مجتمع تجاری است که واحد ها و مغازه های دیگری نیز در آن قرار دارند و شما در این مجتمع، واحد کسب و کار خودتان را دارید. بعضی منابع، بین شما و همسایه هایتان مشترک است اما در عین حال مستقل از یکدیگر کار می کنید. البته در رابطه وب سایت و هاست، همه چیز دقیقا مثل مجتمع ها و واحد هایشان نیست اما از نظر مفهومی، مثالی است که می تواند تجسم آن را به ذهن نزدیک کند و تصور نسبتا درستی از هاست اشتراکی چیست، به ذهن بیاورد.
بیشتر بخوانید: 10 افزونه برتر المنتور برای ساخت سایت شرکتی حرفه ای
کاربردهای هاست اشتراکی چیست؟
اگر قصد راه اندازی وب سایتی را دارید که به تازگی در حال تاسیس است، خرید هاست اشتراکی از بهترین گزینه ها می باشد. وب سایت جدید شما می تواند یک سایت نمونه کار، شخصی، شرکتی، تبلیغاتی یا حتی فروشگاهی باشد. اکثر وب سایت ها در بدو تاسیس، محتوا و بازدید کننده های کمی دارند و به همین دلیل هم نیازمند هاستی با منابع بالا نیستند. در چنین مواقعی هاست اشتراکی با کم کردن هزینه های کسب و کار آنلاین شما، این اجازه را می دهد که بودجه تان را در بخش دیگری صرف کنید.
جواب کاربردها و ویژگی های هاست اشتراکی چیست با بیشتر شدن تخصص تان در حوزه کسب و کار آنلاین دقیق تر می شود اما این گزینه از بهترین تصمیمات در بدو راه اندازی وب سایت است.
هاست اشتراکی چه مزایا و معایبی دارد؟
طبق معمول برای یک انتخاب آگاهانه که رضایتمندی طولانی تری به همراه داشته باشد، لازم است غیر از ویژگی ها، مزایا و معایب آن را نیز بدانیم. این آگاهی میزان انتظارات را در حد قابل قبولی تنظیم می کند و به انتخاب مناسب ترین هاست برای وب سایت مورد نظر کمک می کند.
مزایای هاست اشتراکی چیست؟
- قیمت هاست اشتراکی در مقایسه با هاست اختصاصی مثل قیمت مغازه های مجتمع نسبت به مغازه مستقل، پایین تر می باشد.
- بعضی از سرویس دهنده های هاست اشتراکی، به طور پیش فرض وردپرس را روی پنل شما نصب کرده اند یا به طور رایگان برایتان نصب می کنند. این در صورتی است که هاست اشتراکی خریداری شده، هاست وردپرس باشد.
- بعضی از پلن های هاست اشتراکی دارای امکان پارک دامین بیشتر از یک عدد هستند. یعنی می توانید روی یک هاست بیشتر از یک وب سایت راه اندازی و مدیریت کنید.
معایب هاست اشتراکی چیست؟
- دسترسی به هاست صرفا از طریق کنترل پنل است و دسترسی به تنظیمات سرور وجود ندارد و این کار توسط شرکت هاستینگ انجام می شود.
- در وب سایت هایی که روی هاست اشتراکی میزبانی می شوند اگر یکی از سایت ها آسیب امنیتی ببیند، سایر وب سایت ها نیز با خطر مواجه می شوند.
تفاوت هاست اختصاصی با هاست اشتراکی چیست؟
در هاست اختصاصی می توانید به منابع سرور دسترسی داشته باشید. همچنین هاست اختصاصی سرعت بیشتری دارد که دلیل آن تقسیم پهنای باند در هاست اشتراکی، بین وب سایت های مختلف می باشد. همچنین امنیت آن نیز در مقایسه با هاست اشتراکی بیشتر است.
هاست اشتراکی رایگان چیست و آیا مناسب می باشد؟
درست نیست صرفا به دلیل رایگان بودن یک هاست اشتراکی آن را خوب یا بد بدانیم. بلکه باید با بررسی ویژگی ها نسبت به سفارش آن اقدام کنیم یا منصرف شویم. در هاست اشتراکی رایگان نسبت به استفاده از خدمات، هزینه ای پرداخت نخواهید کرد اما احتمالا این موضوع، به نحوی جبران خواهد شد. اگر شرکت ارائه دهنده هاست اشتراکی رایگان، برند معتبری است احتمالا مشکلات امنیتی یا آپتایم بودن را تجربه نکنید و در عوض وب سایت شما ملزم به نمایش انواع تبلیغاتی باشد که با موضوع سایت تان همخوانی ندارد و اعتبار وب سایت شما را تحت تاثیر قرار می دهد. از طرفی فضای ارائه شده توسط هاست های رایگان معمولا بسیار کم است که آن هم عواقب خودش را دارد و احتمالا نتوانید روی هاست رایگان، سایتی با اهداف تجاری و برای کسب درآمد راه اندازی کنید.
تصمیم گیری درباره خرید هاست اشتراکی کاملا به خودتان و نیازهای وب سایت تان بستگی دارد. اگر درست انتخاب کنید می توانید با یک هاست اشتراکی ارزان قیمت وب سایت خوبی راه کنید و پس از رسیدن به درآمد نسبی و رشد آن، نسبت به سفارش هاست اختصاصی اقدام کنید. هاست های اشتراکی فرصت خوبی برای وارد شدن به کسب درامد از وب سایت هستند و امکانات زیادی با امنیت بالا در دسترس تان قرار می دهند. به خصوص اگر یک تیم پشتیبانی قوی داشته باشند، می توانید رضایت کاملی از هاست اشتراکی داشته باشید. امروز درباره هاست اشتراکی چیست و ویژگی ها و مزایا و معایب آن با یکدیگر صحبت کردیم. همکاران ما نیز در تیم پشتیبانی همواره پاسخگوی سوالات شما هستند تا بهترین هاست را برای وب سایت تان انتخاب کنید.
مطلب پیشنهادی: مشاور سئو کیست؟ راهنمای انتخاب مشاور حرفه ای