لوگو طراحی سایت
Search
Close this search box.

Google Lighthouse چیست؟ + نکات مهمی که باید بدانید

مطالب مفید

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

Google Lighthouse چیست و چه نقشی در بهبود عملکرد وب سایت ها دارد؟ اگر هدف شما از راه اندازی یک وب سایت، فروش محصولات و جذب مخاطبان بیشتراست، در صورتی که تجربه کاربری عالی نداشته باشید، به این هدف نخواهید رسید. به عبارت بهتر، اگر صفحات وب شما آهسته بارگذاری می شوند، غیرقابل دسترسی هستند یا برای جستجوی خوب بهینه نشده اند، این احتمال وجود دارد که کاربران خود را از دست بدهید.  با تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت خود می توانید ایده خوبی از تجربه کاربری فعلی سایت داشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکل، آن را برطرف کنید. Google Lighthouse یکی از ابزارهای کاربردی است که کیفیت صفحات وب را بهبود می بخشد و با استفاده از آن می توان گزارش Lighthouse را برای صفحاتی که عمومی هستند یا نیاز به احراز هویت دارند، اجرا کرده و نحوه عملکرد و دسترسی، SEO و موارد دیگر را از نظر کاربران بررسی کنید.

Google Lighthouse چیست؟

Google Lighthouse چیست و چه کاربردی دارد؟ Google Lighthouse یک افزونه قدرتمند کروم است که استفاده از آن آسان و برای همه رایگان است. این ابزار خودکار می تواند به شما کمک کند عملکرد، کیفیت و دقت وب سایت خود را افزایش دهید و همچنین می تواند برای آزمایش اثربخشی سایر وب سایت ها، از جمله رقبای شما، استفاده شود. هنگامی که شروع به استفاده از Lighthouse می کنید، این ابزار یک سری آزمایش در صفحه وب اجرا می کند و گزارشی را به شما ارائه می کند که نقاط ضعف صفحه وب را نشان می دهد. می‌ توانید از این نتایج به دست آمده برای رفع نقاط ضعف صفحه وب خود استفاده کنید و آن را در زمینه های مختلف بهبود بخشید.

چگونه می‌ توانیم به Google Lighthouse دسترسی داشته باشیم؟

با گوگل لایت هاوس، می توانید با آخرین استانداردهای وب به روز باشید و اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما با بالاترین استانداردهای کیفیتی و عملکردی مطابقت دارد. علاوه بر همه این ها، استفاده از Lighthouse رایگان و آسان است و شما می توانید آن را در هر وب سایتی اجرا کنید و بازخورد فوری در مورد سریعتر کردن، کاربر پسندتر کردن وب سایت خود و دسترسی بیشتر برای همه کاربران دریافت کنید. روش های مختلفی برای دسترسی به Google Lighthouse وجود دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از Chrome DevTools استفاده کنید

صفحه وبی را که می‌ خواهید در کروم آنالیز کنید را باز کنید، سپس به ابزار Developer بروید، تب Lighthouse را انتخاب کنید و روی گزینه «generate report» کلیک کنید.

  • از Node CLI استفاده کنید

Node CLI یکی از روش های رایج برای دسترسی به این ابزار است  که برای استفاده از Lighthouse در آن، باید Node CLI را دانلود کنید، Lighthouse را نصب کرده و سپس آن را اجرا کنید. شما می توانید از این طریق، گزارش کار صفحه وب خود را از نگاه کاربران دریافت کنید.

  • از افزونه مرورگر کروم یا فایرفاکس استفاده کنید

Google Lighthouse همچنین با استفاده از افزونه مرورگر در Chrome یا Firefox قابل دسترسی ‌و اجرا است. در این روش نیز می توانید افزونه را دانلود کرده، به صفحه وبی که می ‌خواهید آن را تجزیه و تحلیل کنید بروید و روی گزینه «generate report» در منوی مرورگر کلیک کنید.

  • از PageSpeed ​​Insights استفاده کنید

داده ‌های جمع‌ آوری‌ شده در Google Lighthouse برای تقویت داده ‌های تولید شده توسط ابزار PageSpeed ​​Insights Google استفاده می ‌شود. در حالی که Lighthouse و PageSpeed ​​Insights عملاً یک ابزار هستند، اما گزارش‌ های ارائه شده از طریق PageSpeed ​​Insights اغلب جزئیات کمتری نسبت به گزارش مستقیم Google Lighthouse دارند.

Google Lighthouse چیست؟

چرا استفاده از Google Lighthouse اهمیت دارد؟

هنگامی که وب سایت خود را برای Lighthouse در موتور جستجوی آن رتبه بندی می کنید، گوگل فقط به یک چیز اهمیت می دهد و آن تجربه ی کاربران است. این ابزار اطمینان حاصل می‌ کند که وب سایت شما به خوبی برای کاربران نمایش داده می شود و کاربران می توانند اطلاعات مورد نیاز خود را از وب سایت شما دریافت کنند. بنابراین با بهبود امتیاز  Lighthouse خود، به ایجاد تجربه بهتر برای کاربران کمک می کنید. از جمله مزایای استفاده از ابزار  Google Lighthouse می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

مزایای استفاده از Google Lighthouse
بهبود خدمات سئو سایت
پیدا کردن راه حل مناسب در صورت وجود مشکل

 

سرعت لودینگ بهتر
تجربه کاربری بهتر و ایجاد تعاملات بیشتر با بازدیدکنندگان سایت

 

مطالب بیشتر: با باورهای نادرست درباره موتورهای جستجو آنشا شوید

سخن پایانی

Google Lighthouse ابزاری است که به ارزیابی صفحات وب بر اساس پنج حوزه کلیدی کمک می کند. اولین حوزه ای که Google Lighthouse  بررسی میکند عملکرد یک وب سایت است که شامل تجزیه و تحلیل زمان بارگذاری وب سایت و زمان تعامل کاربران با صفحه می باشد. لایت هاوس، پیشنهاداتی را در مورد سریعتر کردن صفحه ارائه می دهد که می تواند به بهبود تجربه کاربر و افزایش تعامل کاربران با وب سایت شما کمک کند. با تجزیه و تحلیل عملکرد یک صفحه وب، لایت هاوس می تواند به صاحبان وب سایت کمک کند تا نقاط ضعف وب سایت خود را شناسایی کرده و وب سایت را برای تجربه کاربری بهتر بهینه کنند.

سوالات متداول

۱. دلیل استفاده از Google Lighthouse چیست؟

Google Lighthouse یکی از ابزارهای کاربردی برای تحلیل صفحات وب است که هدف آن بهبود کیفیت و سرعت بارگذاری و همچنین بهبود تجربه کاربری و تعامل بهتر با سایت است.

۲. چگونه می توان از Google Lighthouse استفاده کرد؟

اگر شما هم به دنبال ابزارهایی برای افزایش و بهبود عملکرد، سئو، دسترسی و سرعت بالا و بهبود کیفیت وب سایت خود هستید، می توانید از طریق روش های مختلفی از جمله Chrome DevTools، Node CLI  و افزونه مرورگر کروم یا فایرفاکس به صورت رایگان به Google Lighthouse دسترسی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *