بزرگترین رسالتی که گوگل، برای خود تعریف کرده، ارائه مرتبط ترین نتیجه برای جستجو و جلب رضایت کاربران است. در همین راستا، گوگل کارهای زیادی انجام داده است، که الگوریتم های متنوع، یکی از بزرگترین تلاش های گوگل برای رسیدن به بزرگترین و مهم ترین رسالت خود است. الگوریتم پاندا در فوریه ۲۰۱۱ ارائه شد و هدف آن بررسی صفحات دارای محتوای کم کیفیت بود. با آنکه تصور بسیاری این است، که الگوریتم پاندا فقط بر روی محتوای تکراری تمرکز دارد، اما در اصل این الگوریتم بسیار دقیق تر بوده و موارد مختلفی را بررسی می کند و هر سئوکاری برای سئو سایت خود به دانستن این الگوریتم نیاز دارد. در این مقاله به شرح هر آنچه که باید درباره الگوریتم پاندا بدانید، می پردازیم. با ما همراه باشید!
الگوریتم پاندا چیست؟
این الگوریتم زمانی ایجاد شد، که کاربران از زیاد شدن محتوای بیهوده در صفحات گوگل شکایت داشتند. گوگل برای حل کردن این مشکل، الگوریتمی را به وجود آورد که با محتوای کوتاه و کم ارزش مبارزه می کرد. این الگوریتم، که از مهم ترین الگوریتم های بررسی کیفیت محتوا است، زمانی که سایت کم ارزشی را شناسایی کند، آن را در رتبه بسیار پایینی قرار داده یا به صورت کل، از نتایج جستجو، حذف می کند. این سیستم رتبه بندی پیچیده، در حال حاضر هسته اصلی الگوریتم های گوگل بوده و آگاهی از چگونگی کار الگوریتم پاندا، ضروری و مهم است.
چگونگی کار الگوریتم پاندا
این الگوریتم گوگل، بر اساس سیگنال های خاص، به صفحات مختلف امتیاز می دهد. البته گوگل هرگز به صورت علنی این سیگنال ها و معیارها را فاش نکرده، اما در این حد می دانیم که این سیگنال ها، توسط سیستم های یادگیری گوگل انتخاب شده و کاملا با کیفیت کلی صفحات وب ارتباط دارند. الگوریتم گوگل سالانه چندین بار به روز رسانی شده و جلوی فرار تولیدکنندگان محتواهای بی ارزش از این الگوریتم را می گیرد.
هدف گوگل از به وجود آوردن الگوریتم پاندا
برای فهمیدن هدف گوگل در به وجود آمدن آوردن الگوریتم پاندا، نخست باید راجع به سایت های مزرعه محتوا، سخن بگوییم. مزرعه محتوا، به سایت هایی می گویند، که مطالب بسیار زیاد، اما بدون ارزش محتوایی داشته و هیچ کدام از نیازهای کاربران را رفع نمی کند. در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ این سایت ها بسیار رواج پیدا کردند و نارضایتی مردم به گوگل به بالاترین حد خود رسید. با پایین آمدن ارزش سهام گوگل، شرکت گوگل احساس خطر کرده و در پی حل این مشکل الگوریتم پاندا را معرفی کرد. این الگوریتم توانست بساط سایت های مزرعه محتوا را جمع کرده و بار دیگر رضایت کاربران را به دست بیاورد.
چه سایت هایی دچار جریمه پاندا می شوند؟
بعضی از کارهایی که صاحبان سایت ها انجام می دهند، می تواند باعث شود تا مورد جریمه پاندا قرار بگیرند. جریمه پاندا، باعث می شود تا سایت شما در نتایج گوگل افت کرده و حتی در نتایج بالا نیاید. در جدول زیر، مهمترین مواردی را که باعث می شود، تا سایت شما دچار جریمه پاندا شود را، برایتان برشمردیم:
مواردی که باعث جریمه پاندا می شوند! |
1. مرزعه محتوا |
2. محتوا کوتاه |
3. نامتناسب بودن نسبت تبلیغات به محتوا |
4. محتوا کپی شده |
5. محتوا ضعیف و کم ارزش |
چگونه از جریمه پاندا جلوگیری کنیم؟
حال که کامل به معرفی الگوریتم پاندا پرداختیم، در اینجا به شما چند راه حل را، که باعث می شود، محتوایتان دچار جریمه پاندا نشود، ارائه می دهیم:
- محتوای تخصصی: کاربران باید هنگام بازدید از سایت شما، پاسخ خود را پیدا کنند.
- لحن نگارش: با انتخاب لحن مناسب، محتوای خود را مورد توجه کاربران و در پی آن گوگل قرار دهید.
- به روز رسانی محتوا: هر چند وقت یک بار، کیفیت مطالب خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، آن را به روز رسانی کنید.
- تبلیغات متناسب: به هیچ وجه صفحه خود را مملو از تبلیغات نکنید.
- محتوای تکراری و کپی: محتوای تکراری به راحتی، سایت شما را، دچار جریمه پاندا می کند.
- محتوای با ارزش: هیچ چیز برای الگوریتم پاندا، مهمتر از محتوای با ارزش نیست. با ارائه اطلاعات کافی کاربران را در سایت خود نگه دارید.
مطالب بیشتر: بهترین منابع انگلیسی و فارسی برای یادگیری سئو را بشناسید
نجات سایتی که دچار جریمه پاندا شده است!
در پایان به این نکته می پردازیم، که اگر سایت ما دچار جریمه پاندا شد، چه کار کنیم؟ معمولا سایت هایی که دچار این جریمه می شوند، دو دسته هستند:
- سایت هایی که کامل محتوای بی ارزش دارند.
- سایت هایی که در کنار محتوای با ارزش خود، محتوای بی ارزش نیز منتشر کرده اند.
اگر سایت شما، در دسته اول قرار می گیرد، بهتر است که به دنبال ساخت سایت دیگری باشید؛ اما اگر سایت شما در دسته دوم است، می توانید با پاک کردن محتواهای بی کیفیت و جایگزینی محتواهای با ارزش، سایت خود را نجات دهید. این را بدانید که زمان گذاشتن برای محتوا، تنها راه برای رفع جریمه پاندا است.
سخن پایانی
گوگل برای ارائه خدمات بهتر به کاربران، الگوریتم های مختلفی را ساخته، تا نتایج جستجو را بهینه کند. الگوریتم پاندا از مهمترین تلاش های گوگل، برای حذف سایت هایی، با محتوای بی ارزش بود. این الگوریتم که حال، هسته اصلی الگوریتم های گوگل را تشکیل می دهد، محتواهای بی ارزش و بی کیفیت را تشخیص داده و آنها را در صفحات جستجو یا حذف یا دچار افت رتبه می کند. تولید محتوای با ارزش و با کیفیت راحت ترین راه، برای جلوگیری از مواجهه با جریمه پاندا است.
سوالات متداول
-
الگوریتم پاندای گوگل چگونه کار می کند؟
این الگوریتم گوگل، بر اساس سیگنال های خاص، به صفحات مختلف امتیاز می دهد. البته گوگل هرگز به صورت علنی این سیگنال ها و معیارها را فاش نکرده، اما در این حد می دانیم که این سیگنال ها، توسط سیستم های یادگیری گوگل انتخاب شده و کاملا با کیفیت کلی صفحات وب ارتباط دارند.
-
الگوریتم پاندای گوگل چه چیزی را جریمه می کند؟
مزرعه محتوا، محتوای کوتاه، نامتناسب بودن تبلیغات، محتوای کپی شده، ضعیف و کم ارزش، از مواردی است، که دچار جریمه گوگل می شوند.