استراتژی های جدید در بازاریابی
امروزه تبلیغات و تلاش برای بهتر دیده شدن در کسب و کارهای مختلف به شدت افزایش پیدا کرده است و هر کدام از کسب و کارها سعی می کنند از طریق روش های مختلف مشتریان بیشتری را جذب کنند. برای موفقیت در این کار دست به خلاقیت و کارهای جدیدی می زنند؛ زیرا کسب و کارها برای دیده شدن بهتر نیاز دارند که مانند ویروس در همه جا انتشار پیدا کنند. یکی از روش ها و استراتژی های تبلیغات و بازاریابی ها، روش بازاریابی ویروسی است که در مورد مزایای این استراتژی توضیحاتی را ارائه می کنیم.
بازاریابی ویروسی یعنی چه؟
یکی از تکنیک ها و روش های بازاریابی محسوب می شود که برای تبلیغ و معرفی یک کالا یا خدمات دیگر در اختیار مخاطب قرار می گیرد و در نتیجه باعث خرید آن محصول می شود. بازاریابی ویروسی که با نام وایرال مارکتینگ هم معروف است؛ توسعه و گسترش دادن یک راهکار و ایده و منتقل کردن آن به دیگران است. استراتژی شبیه به تکثیر ویروس و رشد آن است که موجب می شود یک کالا یا خدمتی با دیگران به اشتراک گذاشته شود و به شهرت رسیده و معروف شود. از بهترین و مهم ترین تکنیک های دیجیتال مارکتینگ همین استراتژی ویروسی است که باعث معرفی و شناخت بهتر برند در مقابل انبوهی از برند های دیگر می شود. کاربران نیز تشویق می شوند تا محتوای تبلیغاتی را با دیگران به اشتراک بگذارند و کاری کنند که این محتوا مثل یک ویروس سریع پخش شود.
مطالب مرتبط: بازاریابی مستقیم و غیرمستقیم چیست ؟
عناصر و اجزای مهم در این بازاریابی چیست؟
اگر در بازاریابی های خود این استراتژی ویروسی را برای جذب کردن مشتریان بیشتر انتخاب کرده اید، برای موفقیت بیشتر باید اجزای اصلی آن را بهتر بشناسید و سعی کنید که این عناصر را در انجام کارهای خود در نظر بگیرید. عناصر مهم بازاریابی ویروسی شامل موارد زیر می شوند:
منتقل کردن ساده پیام و انتشار تبلیغات
راه های ارتباط و انتقال تبلیغات هم مانند روش تکثیر سریع ویروس به راحتی انجام می شود. برای اینکه کاربران و مخاطبین بیشتری با نوع کسب و کار مورد نظر آشنا شوند، باید مسیر انتقال باز بوده و هموار شود که با استفاده کردن از نسخه های رایگان نرم افزار می توان این مسیر را کمی آماده کرد.
مطالب بیشتر: مدل بازاریابی STP به زبان ساده (پیشنهاد جذاب کاتلر!)
ارائه کالا و خدمات با ارزش
در انجام تبلیغات و بازاریابی واژه رایگان بسیار تاثیرگذار و توانمند است. بیشتر نرم افزارها و برنامه هایی که در روش بازاریابی استفاده می شوند، باید مخاطب را به خود جلب کنند و خدمتی رایگان و با ارزش را هم ارائه کنند. بیشتر افراد به کالاها و حتی خدماتی که از قیمت مناسب و ارزان برخوردار هستند، علاقمند بوده و برای دست پیدا کردن به آن تلاش می کنند. در روش تبلیغات و بازاریابی ویروسی همان طور که می دانید دستمزد صاحب کسب و کار دیر به دست می آید؛ اما در نهایت نتیجه کار خوب و مطلوب خواهد بود. پس کالا و خدماتی که رایگان و یا با قیمت ارزان تر و البته با کیفیت باشد، مهم ترین روش طراح موثر در بازاریابی های ویروسی به شمار می آید.
از شبکه های ارتباطی قابل دسترس استفاده می شود
هر فرد در محیط اطراف خود مجموعه یا شبکه ای تشکیل می دهد که بین ۸ تا ۱۲ نفر عضو هستند. در روش تبلیغات بازاریابی ویروسی که البته به آن شبکه ای هم می گویند، افراد از توانایی این شبکه ارتباطی استفاده می کنند؛ یعنی مجموعه و گروه های توانا با گروه های ضعیف ارتباط برقرار می کنند.
ایجاد محیط مناسب برای رشد
در این نوع بازاریابی معمولا موقعیت برای توسعه و گسترش آماده است. این تکنیک های منتقل کردن ویروس باید با سرعت اندازه پذیری انجام شود تا بتوان موقعیت و شرایط را هم اندازه گیری کرد. قبل از اینکه روش ویروسی آغاز شود، باید تمامی جزئیات کامل بررسی شده و برای تطبیق سریع با درخواست ها آمادگی لازم را پیدا کند.
بیشتر بخوانید: چند نکته مهم بازاریابی درونگرا یا ربایشی (Inbound marketing)
مزایای بازاریابی های ویروسی
زمانی که افراد قصد استفاده از روش های مختلف بازاریابی را دارند، باید با تمام معایب و مزایای آن هم آشنا باشند تا بهتر بتوانند شرایط را بررسی و ارزیابی کنند. از مزایای استفاده از روش بازاریابی ویروسی شامل موارد زیر می شوند:
- بهتر و بیشتر دیده شدن برند یا خدمات
- مدت زمان اندک و رشد بیشتر
- با صرفه و ارزان قیمت بودن
- افزایش بیشتر مشتریان علاقه مند به برند مورد نظر
- دست پیدا کردن به اعتبارهای قابل قبول
- کاهش دادن هزینه های تبلیغاتی
عملکرد این نوع بازاریابی همانند روش ویروس بوده و طوری منتشر می شود که در زمان کم افراد بیشتری را به کسب و کار مورد نظر جذب می کند و موجب افزایش ترافیک سایت می شود. افراد زیادی نیز در مورد برند مورد نظر آگاهی پیدا کرده و موجب اعتبار دادن به برند خواهند شد.
همچنین بخوانید: بازاریابی اینترنتی چیست؟ + معرفی روش های آن
معایب استفاده از این روش ویروسی
از معایبی که می توان برای این نوع بازاریابی ذکر کرد، کپی بودن بیشتر آنها است. زیرا رقیبان معمولا از تکنیک های شبیه به هم در بازاریابی ویروسی استفاده می کنند که موجب می شود تاثیر آن کمتر شود. در برخی اوقات هم پیش می آید که با وجود تلاش های زیادی که انجام می شود، در آخر نتیجه ای که از آنها حاصل می شود، مطلوب نیست و پیامی که مورد تبلیغ و ترویج بوده به اشتباه انجام شده است. از جمله معایب این نوع بازاریابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- راه و مسیر توسعه و رشد در این شیوه بازاریابی قابل پیش بینی نیست.
- در روش ویروسی تبلیغ نام برند مورد نظر توسط مالک کسب و کار می تواند کار سختی باشد.
- اندازه گیری و بررسی کار دشواری است و همه شرکت ها و کمپین ها نمی توانند رفتارهای کاربران خود را ارزیابی کنند.
ویژگی یک شرکت بازاریابی ویروسی موفق
این روش بازاریابی به دلیل قیمت مناسب و ارزانی که دارد، از جذابیت های بیشتری نسبت به بازاریابی های سنتی برخوردار است. روشی مناسب برای انواع کسب و کارهای کوچک و کسب و کارهایی است که تازه ایجاد شده اند. با آشنایی و آگاهی از این وایرال مارکتینگ یک شرکت تبلیغاتی که موفق را می توان طراحی و ایجاد کرد. از ویژگی های این بازاریابی ویروسی می توان موارد زیر را ذکر کرد:
- اطلاعات مناسب و مفید در اختیار کاربران قرار می دهد.
- احساسات کاربران را هم درگیر می کند.
- پیام و محتوا های آن به نیازهای مهم می پردازد.
- پیام های ماندگار را ارائه میکند.
- روش مشتری محور بوده و از مشتریان خود شناخت کافی دارد.
- محتواهای تبلیغاتی آن ارزشمند هستند.
- میتوان پیام ها را به راحتی انتقال داد و کار پیچیده و سختی نیست.
- از سوشال مدیا استفاده می کند.
همچنین بخوانید: انواع دیجیتال مارکتینگ؛ روش های کلیدی در بازاریابی دیجیتال🔑
کلام پایانی
بازاریابی ویروسی نوعی حرکت بازاریابی مخفی محسوب می شود. شرکت های بازاریابی آن را طوری انجام می دهند که مخاطبین متوجه آن نمی شوند که چطور یک کالا و خدماتی به آنها ارائه شده است. زیرا مخاطب هر نوع پیام و ویدیو یا مقاله ای را که از آن لذت می برد، برای افراد دیگر هم می فرستد؛ یعنی به اشتراک می گذارد و به این ترتیب کمپین ویروسی گسترش پیدا می کند.