طراحی سایت چیست | مجریان وب

عناصر اساسی برای طراحی وبسایت باکیفیت

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

در مطلب گذشته، به مبحث اهمیت طراحی وبسایت در کسب و کار پرداختیم و به این سوال پاسخ دادیم که «چراطراحی مناسب و حرفه ای وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است؟» و با هم دیدیم که یک طراحی وبسایت حرفه ای تا چه حد می‌تواند روی روند پیشرفت کسب و کار شما تاثیر داشته باشد.

در این مطلب، می‌خواهیم نکات و ویژگی‌هایی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید یک وبسایت حرفه ای و مطلوب و مخاطب پسند طراحی کنید.

در واقع به این سوال پاسخ خواهیم داد که «عناصر اساسی برای طراحی یک وبسایت با کیفیت کدام اند؟»

با ما همراه باشید.

کیفیت با خود کمیت به همراه خواهد داشت

مطمئنا تا کنون این جمله به گوش شما خورده است که «کیفیت را نباید فدای کمیت کرد»؛ این جمله در خیلی از زمینه ها کاربرد دارد و طراحی وبسایت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

هنگامی که شما یک وبسایت با کیفیت و شکیل در اختیار داشته باشید، می‌توانید مطمئن باشید که مخاطبان شما با محتوای درون آن، تا حدی زیادی ارتباط برقرار خواهند کرد، حتی اگر محتوای شما پیچیدگی چندانی نداشته باشد.

با توجه به اینکه در شرایط کنونی، اینترنت و فضای مجازی، بزرگترین و مهمترین پل ارتباطی بین شما و مخاطبانتان هستند، اگر شما به جای استفاده از راه های متعدد تبلیغاتی و خرج هزینه های هنگفت برای بازاریابی محصول و یا کسب و کارتان، یک وبسایت با کیفیت و قدرتمند طراحی کنید، می‌توانید نتایجی مشابه، و یا حتی بهتر از کمپین‌های تبلیغاتی مختلف بگیرید.

برای داشتن یک وبسایت با کیفیت بالا،‌ نکات بسیاری حائز اهمیت است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

عناصر طراحی یک وبسایت پر کیفیت

حالا که با دلایل داشتن یک وبسایت با طراحی خوب آشنایی پیدا کردیم، می‌توانیم چندین نکته را برای محقق کردن این مهم، به شما گوش زد کنیم تا با رعایت کردن آن‌ها بتوانید سطح عملکرد وبسایت خود را بالاتر ببرید.

1- هدایت کاربری مناسب

هنگامی که یک بازدید کننده به سایت شما می‌آید، تمایل دارد که در کمترین زمان ممکن و به آسان‌ترین روش،‌ اطلاعاتی را که نیاز دارد در اختیار داشته باشد.

این امر به این معناست که هدایت کاربری وبسایت شما باید به گونه ای باشد که بازدید کنندگان خسته نشوند و بتوانند به سهولت هر چه تمام ‌تر با وبسایت شما و محتوای درون آن ارتباط برقرار کنند.

برای همین، اگر نوار هدایتی وبسایت شما به گونه ای باشد که کاربران و بازدید کنندگان برای رسیدن به اطلاعات مورد نیازشان، دچار دردسر شوند، از وبسایت شما خارج شده و به دنبال یک وبسایت دیگر خواهند گشت.

یکی از روش های داشتن هدایت کاربری مناسب، قرار دادن دسته بندی های کلی و جامع در نوار هدایتی وبسایت است که هر کدام از این دسته بندی ها، خودشان شامل تعداد زیادی زیر شاخه می‌باشند و هدایت کردن بازدید کننده را بسیار تسهیل می‌کنند.

2- داشتن یک وبسایت با طراحی دارای بازخورد مناسب

بازخورد مناسب در طراحی سایت به این معنا است که، وبسایت شما در پلتفرم ها و دستگاه های مختلف (گوشی های تلفن همراه، لپتاپ یا کامپیوتر خانگی، تبلت و…) عملکردی روان و مناسب با ویژگی های همان پلتفرم داشته باشد.

این کار باعث می‌شود که بازدید کنندگان، تجربه بهتر و خوش آیندتری هنگام کار کردن با سایت شما داشه باشند و همچنین دسترسی با سهولت مخاطبان به محتوای درون سایت شما، میسر باشد تا امکان به اشتراک گذاشتن آن‌ها نیز برای کاربران وجود داشته باشد. این به اشتراک گذاشتن، در نهایت باعث بیشتر دیده شدن وبسایت شما و در نتیجه، افزایش رشد کسب و کار شما خواهد شد.

3- استفاده هدفمند و متعادل از عناصر بصری

تحقیقات مختلف نشان داده است که مخاطبان و بازدید کنندگان وبسایت ها، با تصاویر و ویدئو ها، حدود پنج تا ده برابر بیشتر تعامل دارند.

شاید دانستن این نکته به شما این ایده را القا کند که گذاشتن تعداد زیاد عکس و ویدئو در صفحه های وبسایت، می‌تواند باعث افزایش میزان تعامل کاربران با وبسایت شما شود؛ اما باید دانست که تعداد زیاد ویدئو و عکس، می‌تواند برای کاربران، گیج کننده و گاهی طاقت فرسا باشد.

استفاده هدفمند و متعادل از عناصر بصری، می‌تواند علاوه بر جذاب کردن مطالب و محتوای وبسایت شما، اطلاعات مفید را راحتتر در اختیار مخاطبان قرار دهد.

4- استفاده از دکمه های بازخوردی (Call-to-action “CTA” buttons)

دکمه های بازخوردی، یا به اصطلاح دکمه های CTA، دکمه هایی هستند که در طراحی کلی وبسایت شما جا می‌گیرند اما با وضوح بیشتری دیده می‌شوند و جلوه بیشتری در صفحه دارند.

این جلوه بیشتر، باعث جلب توجه بیشتر کاربران می‌شود و هدایت کردن آن‌ها در قسمت های مختلف وبسایت، منتقل کردن آن‌ها از یک صفحه به صفحه دیگر و یا رساندن آن‌ها به مرحله بعدی تراکنشی که دارند انجام می‌دهند را بسایر آسان تر و پُر بازده‌تر خواهد کرد.

به عنوان مثال، اگر در طراحی وبسایت شما از ترکیب رنگ های خنثی (خاکستری، مشکی، سفید) استفاده شده باشد، اضافه کردن دکمه های CAT با رنگ قرمز یا نارنجی، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد؛ چون این رنگ ها در پس زمینه خاکستری و یا سیاه و سفید صفحه وبسایت شما، جلب توجه بسیار بیشتری خواهند داشت.

با اضافه کردن دکمه های بازخوردی کلیدی و مفید در هر صفحه، در نهایت نتایج بهتری از وبسایت خود خواهید گرفت.

5- سرعت بارگزاری صفحه وبسایت

حتما برای خودتان بارها اتفاق افتاده است که وارد یک وبسایت می‌شوید و آنقدر صفحه وبسایت کند بارگزاری می‌شود که به کل از خیر دیدن آن سایت می‌گذرید! این مثال، اهمیت سرعت بارگزاری صفحه وبسایت را به خوبی نمایش می‌دهد. حتی اگر طراحی وبسات شما فوق‌العاده و بی نقص باشد، اگر مخاطب نتواند آن را به درستی ببیند، هیچ ارزشی نخواهد داشت.

سرعت پایین بارگزاری صفحات وبسایت، کاربران را از وارد شدن به وبسیات شما پشیمان می‌کند و در نهایت آن‌ها به سراغ وبسایت ها و گزینه های دیگر خواهند رفت.

از طرفی، بالا بودن سرعت بارگزاری صفحه وبسیات، می‌تواند اطلاعات را به سرعت در اختیار مخاطبان شما قرار دهد و آن‌ها را برای ادامه همکاری با شما جذب کند.

شما می‌توانید با استفاده از خدمات سرعت درون صفحه ای که شرکت های طراحی وبسایت در اختیارتان قرار می‌دهند، در حین اینکه تمرکز خود را روی گسترش کسب و کار خود گذاشته اید، از بالا رفتن و مناسب بودن سرعت بارگزاری وبسایت خود نیز اطمینان حاصل کنید.