با دانستن معنا و مفهوم سئو، می توان گفت یکی از بهترین و موثرترین تکنیک های افزایش دهنده بازدید سایت ها لینکسازی بوده که به دو روش داخلی و خارجی در صفحه های سایت صورت می گیرد. هدف از لینک سازی خارجی ثبت کردن بک لینک است که موجب افزایش ورودی سایت و اعتبار آن می شود. دورنما و چشم اندازهای بهینه کردن لینک سازی داخلی و خارجی همیشه در حال تغییروتحول است و ساختن بک لینک باکیفیت و مفید بسیار اهمیت دارد.
شما می توانید پس از طراحی سایت برای کسب و کار خود قدم در راه بهینه سازی و سئو آن بگذارید و با این کار بیزنس خود را رشد قابل توجهی دهید. از مهمترین کار هایی که در بهینه سازی سایت باید انجام داد همین لینک سازی هاست. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب با مجریان وب همراه باشید.
لینک داخلی یا لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی از مهمترین فرایندهای سئو محسوب می شود و لینک هایی که از صفحهای به صفحه دیگر و از یک دامنه ارائه میشود را لینک سازی داخلی می گویند. معمولا آدرس لینک های داخلی قسمتی از آدرس اصل سایت است که در ادامه مراحل به آدرسی دیگر از سایت پیوند می خورد و گوگل متوجه می شود که این لینک از نوع لینک های داخلی است.
لینک های داخلی در موفقیت سایت ها بسیار موثر هستند و از این طریق اعتبار زیادی توسط لینک سازی به دست می آید. لینک ها یا همان هایپرلینک ها کاربران را بین منابع اینترنتی هدایت میکنند و موتور جستجو هم از لینک ها برای جستجو در صفحه های وب بهره می برد. این لینک ها در سئو بهینه سازی سایت بسیار دارای اهمیت بوده و شاخهای از فعالیتهای سئو به مدیریت لینک ها مختص شده که به آن لینک سازی گفته می شود.
تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو وب سایت
لینک سازی های داخلی می تواند برای کاربران یک تجربه خوب ایجاد کند. زیرا زمانی که کاربر وارد یک محتوا می شود، باید مطالبی را که به آن مرتبط است را پیدا کند. اگر مسئله ای نیاز به توضیحات بیشتر داشته باشد، باید لینکی ارائه شود تا کاربران اطلاعات بهتر و بیشتری درباره آن را کسب کنند. یعنی یک مسیری برای کاربران به وجود می آید تا به آن چیزی که مورد نیاز آنها است، برسند.
به همین دلیل باید لینک ها درست و از روی اصول در جاهای مناسب خود قرار بگیرند که مورد استفاده کاربر قرار بگیرند، وگرنه تاثیر آنها در سئو پایین می آید. از ارزشمندترین ابزارهایی که در سئو وجود دارد، همین لینکسازی داخلی است. این لینک های داخلی یکی از روش های آسان و ساده است که در وبسایت تحولی بزرگ ایجاد میکند. لینک سازی دور زدن قانون های گوگل نیست؛ بلکه وضعیت سئو سایت افراد را بهتر میکند.
منظور از لینک سازی در سئو سایت
لینک های داخلی صفحات وب سایت را به صفحه های دیگر همان وبسایت متصل می کند. زمانی که فردی از صفحه یکی از سایت های خود به یک صفحه دیگر لینک ارسال میکند؛ یعنی لینک سازی داخلی انجام میدهد و موتور جستجوگر و دیگر کاربران از همین لینک ها برای پیدا کردن سایر محتوای وب سایت استفاده میکنند. اگر لینکهای مورد نظر دارای محتوای جدید و بهینه نباشند، ممکن است موتور جستجوگر صفحه را ایندکس نکند.
البته فقط لینک های داخلی محتوای لینک داخلی محسوب نمی شوند؛ زیرا چند نوع لینک داخلی وجود دارد. می توان لینک های ایجاد شده در صفحه اصلی، منو، پست و… را به عنوان پیوند هایی در محتوای خود اضافه کرد که به آن پیوند های متنی هم می گویند. این پیوندها افراد را به محتوهای جالب راهنمایی می کنند. پس هر چه میزان لینک های دریافتی صفحه بیشتر بهینه تر باشد، برای موتورهای جستجوگر اهمیت زیادی دارد و لینکسازی داخلی برای سئوی فرد بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت فروشگاهی
انواع لینک های داخلی
امروزه بیشتر سایت ها و فروشگاه هایی که اینترنتی فعالیت می کنند، دارای لینک های خارجی و داخلی هستند. لینک های خارجی صفحه افراد را به وب سایت های دیگر وصل میکند و لینک های داخلی هم دارای انواع مختلفی است که عبارتاند از:
لینک های هدایتگر یا ساختاری
این نوع از لینک ها معمولا در دسته بندی و منوهایی وجود دارند که ساختار اصلی سایت را می سازند. این لینک ها در منو های بالای صفحه اصلی یا نوارهای کناری قرار می گیرند و معمولا دسته بندیهای کالاها، خدمات و موضوع محتوای اصلی را مشخص میکنند. این لینک های هدایتگر موجب می شوند کاربر هر چیزی را که میخواهد به سادگی پیدا کند و اعتبار را بین صفحه های خود پخش می کنند.
لینک های متنی
این نمونه از لینک سازی داخلی در محتوای صفحه قرار دارد و به جای اینکه کاربر را به صفحه های بزرگ راهنمایی کند، آنها را به محتوا هایی که به آن ربط دارد، وصل می کند. بیشتر لینک های متنی در پست های وبلاگ قرار دارند تا کاربران را به سمت محتوایی مشابه و مربوط هدایت کنند و به Google هم کمک می کند تا ارتباط بین صفحه های سایت شما را بفهمد.
لینکهای پاورقی
این لینک سازی داخلی نوعی لینک هدایتگر محسوب می شود که در قسمت پایین سایت مشخص میشود و در هر صفحهای از سایت فرد که باز می شود، به صورت ثابت وجود دارد. زیرا این لینک ها صفحه هایی از سایت هستند که کاربر احتمال دارد، بخواهد از آنها بازدید کند.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت اختصاصی
مزایای ساخت لینک های داخلی
وب سایت ها در حال رشد و تحول هستند و روز به روز بزرگتر میشوند. امروزه وبسایتها دارای نقشه سایت بوده و URL صفحه سایت افراد را فهرست میکند. مزایای لینک سازی داخلی عبارتاند از:
- ساخت لینک داخلی به ایندکس شدن وبسایت کمک می کند. اگر لینک های محتوای جدید خود را در صفحه های قدیمی بگذارید، گوگل در حال جستجو آن صفحه می تواند صفحه جدید را هم مشاهده کند و سریع آن را ایندکس کند. پس اگر وب سایت دارای لینک سازی قوی باشد، ربات گوگل، محتوای جدید وبسایت را راحت پیدا میکند.
- لینک سازی داخلی به صفحات داخلی اعتبار منتقل می کند. صفحات اصلی وبسایتها ارزش زیادی دارند؛ زیرا بک لینک بیشتری هم دارند. زمانی که از صفحه اصلی به صفحات داخلی لینک وجود داشته باشد، اعتبار صفحه بین لینک ها تقسیم می شود.
- لینک سازی داخلی کاربر را به طرف خرید هدایت می کند. لینک های داخلی به طور مستقیم کاربر را به مشتری تبدیل نمی کند؛ اما تاثیر بسیار زیادی در بازاریابی دارد و مشتری را به هدف نهایی هدایت می کند.
- این لینک های داخلی هستند که موجب ماندن بیشتر کاربر در سایت می شوند. هرچه کاربران در بین صفحات مختلف زمان بگذارند، گوگل هم به سایت شما اعتبار بیشتری می دهد.
- ترافیک سایت را به محتوای جدید خود اضافه کنید. اگر به محتواهای پر بیننده و قبلی، محتوای جدید بدهید، میتوانید قسمتی از ترافیک آن صفحه را به صفحههای جدید اضافه کنید و با این کار صفحه جدید اعتبار بیشتری پیدا می کند.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت شرکتی
کلام پایانی
اگر در وبسایت خود صفحهای دارید که کاربر با مشاهده آن با شما ارتباط برقرار می کند، این نقطه همان بخشی است که لینک سازی داخلی دارای ارزش بیشتر از سئو دارد. می توان با لینک سازی نرخ تبدیل و میزان درآمد وبسایت را بیشتر کرد. امدواریم این مطالب برای شما همراهان همیشگی مجریان وب مفید بوده باشد. اگر به دنبال رشد کسب و کار خود می باشید مجموعه مما علاوه بر خدمات سئو و وب ، در زمینه دیجیتال مارکتینگ هم به شما عزیزان خدمات ارائه می دهد.