وردپرس چیست ؟هرآنچه که باید درباره (سایت ساز WordPress 🤍) بدانید!

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

طراحی سایت چیست ؟ وردپرس چیست ؟ تا چند سال پیش طراحی، توسعه و نگهداری یک وب سایت از هر نظر کاری سخت و گران بود.هزینه بالا، نیروی انسانی زیاد و البته روند کند در ایجاد تغییرات یا به روزرسانی سایت از جمله دلایل این گرانی بود.به مرور و با توسعه سیستم‌های مدیریت محتوا، این کار ارزانتر و آسان‌تر از گذشته شد.معروف‌ترین و شاید قدیمی‌ترین سیستم مدیریت محتوا، جوملا نام داشت.جوملا به علت کاربری سخت آن، به مرور جای خود را به سیستم‌های مشابه و قوی‌تر داد.امروز وردپرس قوی‌ترین و محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان محسوب می‌شود و سهم عمده بازار طراحی وب را از آن خود کرده‌است.در این مطلب قرار است در خصوص وردپرس و دلایل استفاده از آن بیشتر بدانیم.

 

وردپرس چیست؟

اولین پاسخ به این سوال این است که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای همه کاره و تحت وب است. دلایل استفاده از وردپرس چیست ؟ و چرا باید از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنیم ؟ این CMS با زبان PHP نوشته شده‌است.وردپرس توسط پایگاه داده Mysql پشتیبانی می‌شود.وردپرس یک سیستم نرم‌افزاری Open Source است که امکان ایجاد هر نوع تغییر در قالب‌های آن را به وجود آورده‌است. نرم‌افزارهای Open Source با هدف ایجاد توسعه و اضافه کردن ویژگی‌های متفاوت، طراحی و منتشر می‌شوند. وردپرس اولین بار در سال 2003 و توسط فردی به نام مت مولنوگ پایه‌گذاری شد.در اوایل فعالیت رسمی وردپرس، از آن در وبلاگ‌ها استفاده می‌شد اما بعدها با ایجاد قالب‌های جدید، تحولی را در عرصه وب به وجود آورد.بر طبق آمارها، حدود 40 درصد از کل وب سایت‌های دنیا از سیستم وردپرس استفاده می‌کنند.این میزان استقبال از وردپرس، نشان‌دهنده کیفیت بالا و اهمیت جایگاه آن در دنیای وب است.

 

 

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

در ابتدا به تعریف سیستم مدیریت محتوا که در انگلیسی به آن Content Management System یا CMS گفته می‌شود، خواهیم پرداخت.CMS یک برنامه کامل و جامع برای افزودن، ویرایش و حذف محتواهای یک وب سایت است.با ایجاد و توسعه چنین سیستمی، دیگر نگرانی بابت داشتن نیروی متخصص و آشنا به وب برای هرنوع به روز رسانی، وجود ندارد.با ورود CMS ها به بازار وب، افراد با حداقل دانش امکان طراحی و توسعه یک وب سایت را پیدا کردند.در اینکه وجود چنین سیستم‌هایی بخشی از امور مرتبط با وب را ساده کرد، شکی نیست.اما باید این نکته را در نظر گرفت که اگر قصد ایجاد تغییرات در وب سایت و قالب آن را داشته‌باشید، به یک فرد متخصص و ماهر در این زمینه نیاز خواهید داشت.از مشهورترین CMS های موجود می‌توان به جوملا، دروپال و وردپرس اشاره کرد.هرکدام از آن‌ها مرایا و معایبی دارند.CMSها در برخی ویژگی‌ها اشتراک دارند که عبارتند از:

  1. امکان ایجاد دسته‌بندی در مطالب سایت
  2. قابلیت شخصی‌سازی و ایجاد تغییرات مد نظر شما
  3. صرفه‌جویی در زمان
  4. ویرایش صفحات مختلف وب سایت

در اینجا قرار است وردپرس را به صورت مفصل با هم بررسی کنیم.

 

 

 

ویژگی‌های وردپرس

وردپرس برای اینکه به این حد از محبوبیت در جهان برسد، ویژگی‌های خاصی دارد.برخی از آنها عبارتند از:

  • نصب و راه‌اندازی آن بسیار سریع است.
  • وردپرس رایگان است.
  • وردرپرس بسیار انعطاف پذیر است.
  • سیستم وردپرس حجم کمی دارد.
  • زیاد بودن افزونه های وردپرس
  • کار با وردپرس آسان است.
  • سیستم وردپرس با موتورهای جستجو سازگاری دارد.
  • امنیت بالای وردپرس
  • گسترده بودن سیستم پشتیبانی
  • پشتیبانی وردپرس از محتوای دیجیتال مانند صوت و ویدئو
  • صرفه‌جویی و مدیریت در هزینه‌ها

در ادامه به صورت کامل به برخی از این ویژگی‌ها خواهیم پرداخت تا درک بهتری در خصوص استفاده از وردپرس پیدا کنیم.

  • رایگان بودن

در خصوص پرهزینه‌بودن توسعه و نگهداری وب در گذشته مفصل صحبت شده‌است.به همین دلیل بود که بسیاری از کسب و کارهای نوپا و تازه تاسیس شده از داشتن وب سایت اجتناب می‌کردند.اما با توجه به رایگان بودن وردپرس، این یک مزیت بزرگ به خصوص برای شرکت‌هایی که به تازگی وارد عرصه کسب و کار شده اند، به حساب می‌آید.با گسترس استارتاپ‌ها که اکثرا به ارائه خدمات در بستر اینترنت مشغولند، این ویژگی وردپرس پاسخی بود که چرا باید از آن استفاده کرد.

  • انعطاف پذیری بالا

فرقی ندارد وب سایتی که در حال راه‌اندازی آن هستید، به چه حوزه‌ای مربوط است.وردپرس برای تمام موضوعات و فیلدهای مربوط گزینه مناسبی دارد.برای راه‌اندازی وب سایت‌های شخصی، شرکتی، فروشگاهی، خبری و…وردپرس یک گزینه مطمئن و مطلوب برای شماست.ویژگی‌های زیاد وردپرس باعث می‌شود به سمت سیستم‌های دیگر نروید.

  • استفاده آسان

CMS ها برای آسان شدن کارها آمدند.داشبورد وردپرس به قدری ساده و آسان است که شما بدون داشتن دانش مرتبط با کامپیوتر، به راحتی می‌توانید با آن کار کرده و به قابلیت‌هایش تسلط پیدا کنید.

  • برنامه‌ریزی برای انتشار محتوا

یکی از دغدغه‌های مدیران کسب و کار زمان‌بندی و انتشار به موقع پست‌ها و محتواهای سایت است.یکی دیگر از امتیازات استفاده از وردپرس این است که به راحتی می‌توان روز و ساعت انتشار پست را مشخص کرد.تنها کافیست پس از تولید محتوای مورد نظرتان، زمان مناسب با رفتار کاربران سایت را تعیین کرده و پست را منتشر نمایید.

  • مناسب برای موبایل

ضریب نفوذ اینترنت و تعداد گوشی‌های همراه هوشمند بسیار افزایش پیدا کرده‌است.با توجه به این موضوع، یک فرد در هر نقطه‌ای از کشور با استفاده از موبایل خود امکان اتصال به اینترنت و وب‌گردی را خواهد داشت.برای اینکه کاربران تجربه خوبی از حضور در سایت شما داشته‌باشند، باید حالت نمایش وب سایت شما در موبایل متناسب با گوشی همراه آن‌ها باشد که به ریسپانسیو می‌گویند.در طراحی وب سایت با استفاده از وردپرس به راحتی می‌توانید، این قابلیت را به وجود بیاورید.

  • زیاد بودن پلاگین‌های وردپرس

فرض کنید که وب سایتی که شما قرار است راه‌اندازی کنید یک فروشگاه اینترنتی است.قطعا تعدادی ویژگی خاص و متداول در فروشگاه‌های اینترنتی را نیاز دارید تا سایت به صورت کامل راه‌اندازی و قابل دسترس باشد.برای رفع دغدغه شما، انبوهی از پلاگین‌های مختلف برای وردپرس طراحی شده و برای نصب در دسترس هستند.

  • سازگار بودن با موتورهای جستجو

امروز و در دنیای وب دیگر به آگهی یا بیلبورد تبلیغاتی نیاز نیست.تنها کافیست رتبه خوبی در سئو داشته و در نتایج جستجو در صفحه اول آن باشید.وب سایت‌هایی که با استفاده از وردپرس طراحی و توسعه داده‌شده‌اند با تمام موتورهای جستجوی دنیا هماهنگ و سازگار هستند.پس اگر دغدغه‌ای در خصوص امور مرتبط به سئو داشتید، وردپرس این مورد را نیز رفع کرده‌است.

 

 

 

جمع‌بندی

وردپرس یک سیستم آزموده شده و به اصطلاح امتحان پس داده‌است.با قابلیت‌های گسترده آن، شما می‌توانید زیباترین و محبوب‌ترین وب‌سایت‌ها را طراحی کرده و توسعه دهید.فرقی ندارد کسب و کار شما در ابتدای راه است یا خیر.در هر نقطه‌ای که باشید، استفاده از وردپرس گزینه مطلوب شما و مورد تایید دنیاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *