لوگو طراحی سایت
Search
Close this search box.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟ + مراحل تدوین

مطالب مفید

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

معنا و مفهوم استراتژی های دیجیتال مارکتینگ

برای بخش‌های مختلف و متنوع دیجیتال مارکتینگ می ‌توان نقشه ‌ها و راه حل‌های مختلفی را برای موفقیت و فروش بیشتر در انواع مختلف کسب و کارها ارائه کرد. چرا که هر نوع از کسب و کارها قطعا دارای موقعیت و استراتژی ‌های مختلفی هستند؛ ولی می ‌توان ایده ‌های متنوعی را هم برای موفقیت آنها ارائه کرد. برای اینکه هر کاری را به جلو برده و به موفقیت نزدیک ‌تر کرد، نیاز به برنامه ‌ریزی است. البته قبل از این کار باید بدانید چه قانون و اصولی را در نظر گرفته و مقصد و هدف از آن چیست تا به موفقیت بسیار نزدیک‌ تر شوید. در این مطلب به استراتژی دیجیتال مارکتینگ و مراحلی که برای تدوین نیاز است، اشاره می کنیم.

استراتژی یا تکنیک های دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در معنا کردن استراتژی دیجیتال مارکتینگ باید گفت هدف ‌های مشخص ارزیابی می ‌شود تا توسط کانال‌ های دیگر به آن دست پیدا کرد. تعریف ساده تر این مفهوم این است که در استراتژی بازاریابی نوعی برنامه است که به افراد کمک می کند، به هدف ‌هایی که در کسب و کارهای خود دارند، برسند. برای اینکه بتوانند به این هدف ‌ها دست پیدا کنند، باید از کمپین ‌ها، پول، ابزارهای موجود و کانال ‌هایی مانند: رسانه‌ های فردی و اکتسابی و… را  مورد استفاده قرار داد.

قبل از اینکه از هر نوع استراتژی در کسب و کار خود استفاده کنید، باید به شناخت خدمات و یا یک کالا و اینکه چه نیازهایی از جمعیت را رفع می کند، پرداخت. بدون درک درست از محصول و یا کسب و کار سعی و تلاش در انجام استراتژی دیجیتالی بی ‌هدف و بدون اثر خواهد بود.

 

مطلب بیشتر: استراتژی های دپارتمان دیجیتال مارکتینگ

 

مراحل تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ

مراحل تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ

برای اینکه بتوان استراتژی کارآمد و تضمینی را برای کسب و کار خود ساخت، باید مسیرهای مهمی را طی کرد. در این مطلب برای اینکه بتوانید این مسیرهای مهم را درک کنید، مراحلی را متذکر می ‌شویم که دیجیتال مارکتینگ به آن نیاز دارد. این مراحل عبارت اند از:

تجزیه و تحلیل رقبا

یکی از مراحل کلیدی در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ، تجزیه و تحلیل رقبا است. با شناخت دقیق رقبا و استراتژی‌های آنها، می‌توانید فرصت‌های جدیدی را کشف کنید و از نقاط ضعف رقبا بهره‌مند شوید. ابزارهایی مانند SEMrush و Ahrefs به شما امکان می‌دهند تا فعالیت‌های رقبا را زیر نظر داشته باشید و از روش‌های آن‌ها الهام بگیرید.

 

مطالب بیشتر: ابزارهای دیجیتال مارکتینگ که هر دیجیتال مارکتری باید بداند

 

برای خریداران یا مشتریان خود پرسونا بسازید

نکته مهمی که در هر نوع از بازاریابی ‌ها باید در نظر گرفت، این است که در این نوع  از بازاریابی کدام گروه از افراد را می خواهید، جذب کنید. ساختن پرسونای خریداران این است که به شما در انجام تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ یاری می ‌رساند. این پرسونا یعنی اینکه بدانید چه افرادی ممکن است از مشتریان شما شوند و باید بتوانید خصوصیات مشتریان خود را حدس بزنید.

منابع و هدف ‌های خود را تعیین کنید؟

هدف هر قسمت از کسب و کار باید متناسب با هدف تمام کسب و کار باشد. یعنی هدف بازاریابی یا استراتژی شما هر علتی که داشته باشد، به منبع  مناسبی نیاز دارد تا رسیدن به هدف را ممکن سازد. این منابع مناسب می ‌تواند تجهیزات به روز، ابزارهای فیزیکی و… باشند.

 

مطالب مرتبط: استراتژی تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ

 

نقش داده‌های بزرگ در دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنید

“داده‌های بزرگ یا Big Data به شما امکان می‌دهند تا به تحلیل دقیق‌تر رفتار کاربران بپردازید و بر اساس داده‌ها تصمیمات استراتژیک بگیرید. استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics و HubSpot برای جمع‌آوری داده‌های مشتریان، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا نیازهای مخاطبان خود را بهتر درک کنند و محتوای بهینه‌تری ارائه دهند.

کانال دیجیتالی خود را ارزیابی کنید

ابتدا باید فهرستی از کانال ‌های دیجیتال مارکتینگ خود را تهیه کنید و بدانید چه کانال‌ هایی از دیجیتال مارکتینگ را دارا هستید و آنها را در Spreadsheet گردآوری کنید. به این طریق یک نمای کلی از کانال ‌های خود را در دسترس خواهید داشت و در سه دسته آنها را گروه بندی کنید، رسانه‌ های اکتسابی، فردی و پولی که مشخص کردن منظم این نوع کانال ‌ها به شما در استفاده از ابزارهای دقیق و در رسیدن به هدف یاری می کند.

 

مطالب بیشتر: برای تولید محتوا از امروز شروع کنید نه فردا

 

برنامه ‌ریزی کردن برای تولید محتوا

قسمت ‌هایی از رسانه فردی در هر برند تولید محتواها هستند که در دیجیتال مارکتینگ‌ ها قلب استراتژی دیجیتال مارکتینگ محسوب می ‌شوند. هر نوع پیام که از برند شما ارائه می ‌شود، تحت عنوان محتوا معرفی شده و از پست لای بلاگ، صفحه درباره ما و… باعث می ‌شوند، بازدید کننده ‌های شما لید شوند و حضور آنلاین شما را بهتر کرده و بهبود می ‌دهند. البته برای بهتر شدن شرکت ‌های رسانه ای فردی و محتواهای خود باید از تکنیک‌ هایی خاص بهره مند شوید.

اهمیت تعامل با مشتریان در رسانه‌های اجتماعی

تعامل با مشتریان در رسانه‌های اجتماعی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ است. این تعامل نه تنها باعث افزایش شناخت برند می‌شود، بلکه به شما کمک می‌کند تا با مشتریان خود رابطه‌ای نزدیک‌تر و شخصی‌سازی شده برقرار کنید. پاسخگویی سریع به پیام‌ها و نظرات، و برگزاری مسابقات و کمپین‌های تعاملی، می‌تواند به ایجاد جامعه‌ای وفادار از مشتریان کمک کند.

 

مطالب مرتبط: نقش استوری های اینستاگرام در بهبود اثربخشی تبلیغات چیست؟

                    هشتگ توییتر چیست ؟چگونه می توان هشتگ توییتر را ترند کرد؟

              با بهترین روش های تبلیغات تلگرامی آشنا شوید ! 

 

 

نقش هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ

هوش مصنوعی (AI) به یکی از اصلی‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است. از تبلیغات هدفمند گرفته تا اتوماسیون بازاریابی، استفاده از AI می‌تواند به کسب‌وکارها در ایجاد تجربه‌های شخصی‌سازی شده برای مشتریان کمک کند. ابزارهای مانند Chatbots و یادگیری ماشینی (Machine Learning) به شما امکان می‌دهند تا ارتباطات بازاریابی خود را بهینه‌سازی کرده و بازگشت سرمایه بهتری داشته باشید.

بررسی کمپین رسانه‌ای اکتسابی خود

از دیگر مراحل تدوین در استراتژی دیجیتال مارکتینگ این مورد است که به تمام فعالیت ‌هایی که برای بازاریابی کسب و کار خود انجام داده ‌اید، فکر کرده و امتیازی برای آن قائل شوید. برای این کار می ‌توانید از ابزار Google Analytics استفاده کرده، به خود امتیاز داده و تعیین کنید جذب ترافیک و لید شما از کدام قسمت بوده و از کدام پست خود در شبکه‌ های اجتماعی و یا کدام کار شما موجب رضایت مشتریان شده است. پس روی نقاط قوت تمرکز کنید و نقاط ضعف خود را هم شناسایی کرده و آن را اصلاح کنید.

بررسی کمپین رسانه ‌ای پولی

مانند مرحله قبل کمپین پولی را هم ارزیابی کنید و پلتفرم‌ هایی که در آن به بازاریابی پولی پرداخته‌ اید را بررسی کرده و نقاط ضعف و مثبت را شناسایی کنید. بدانید ادامه کدام روش تبلیغات بهتر بوده و یا ضعف داشته و کدام روش در رسیدن به هدف به شما کمک ‌های بهتری کرده است.

 

مطالب بیشتر: تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی

 

نقش ویدئو مارکتینگ در دیجیتال مارکتینگ

ویدئو مارکتینگ به یکی از مهم‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است. با استفاده از پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، اینستاگرام، و حتی TikTok، کسب‌وکارها می‌توانند پیام‌های خود را به صورت جذاب و تعاملی به مخاطبان خود منتقل کنند. تحقیقات نشان داده است که ویدئوها نرخ تبدیل و تعامل بیشتری نسبت به سایر انواع محتوا دارند.

تمامی مراحل بالا را با هم به کار ببرید

بعد از اینکه مراحل بالا را انجام دادید و موثر و مفید بودن هر کدام را درک کردید، حالا باید تمامی این مراحل بالا که ذکر شد را با هم به کار ببرید تا بتوانید از استراتژی خود سندی تهیه کنید و طبق آن جلو بروید و این سند نقشه موفقیت در راهی است که طی می کنید. می توانید استراتژی دیجیتال مارکتینگ مشخص شده خود را تا حدود ۶ یا ۱۲ ماه برنامه ‌ریزی کرده و موجب می ‌شوید که خود و تیم شما بدانید هر کدام از کارها را در چه زمان ‌هایی باید انجام داده و به پایان برسانید.

کلام پایانی

در این مطلب به مراحل تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ پرداخته شد، هرچند که مدل و روش ‌های بسیار متنوعی برای تدوین کردن استراتژی‌ ها وجود دارد. در دنیا ماتریس‌ ها، فریم ورک‌ ها، الگوها و… روش های زیادی وجود دارند که در برنامه ‌ریزی کردن برای رسیدن به اهداف کسب و کار می ‌توانند به شما کمک کننده باشند. پس وارد شدن به یک کسب و کار بدون برنامه ‌ریزی و داشتن استراتژی یعنی وارد شدن به یک جنگ تمام عیار که رقیبان کوچک و بزرگ برای شکست شما از هیچ کاری فروگذار نمی کنند.

مطالب بیشتر: بازاریابی اینترنتی چیست؟ + معرفی روش های آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *