تفاوت ساخت سایت در جوملا و وردپرس در چیست؟ هر یک از این سیستم های مدیریت محتوا چه ویژگی هایی دارند؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟ برای راه اندازی یک وب سایت کدام یک بهتر است؟ در این مقاله وب سایت مجریان وب قصد داریم تا به این سوالات بپردازیم و پاسخ هر یک را شرح دهیم.
تفاوت ساخت سایت در جوملا و وردپرس
وردپرس و جوملا هر دو سیستم های مدیریت محتوا هستند که به صورت منبع باز در اختیار تمامی افراد قرار گرفته اند. وردپرس در ابتدا یک پلتفرم وبلاگ نویسی بود که در سال 2003 راه اندازی شد و اکنون تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای چند منظوره شده است که بیش از 42.7 درصد از تمامی وب سایت های موجود در اینترنت را در برمیگیرد. وردپرس 62.5 درصد از سهم بازار سیستم مدیریت محتوا را در اختیار دارد.
جوملا در سال 2005 راه اندازی شد و تقریبا به اندازه وردپرس قدمت دارد. جوملا دومین سیستم مدیریت محتوای محبوب است که حدود 3 درصد از کل وب سایت های موجود در اینترنت را ایجاد کرده است و 5.4 درصد از بازار سیستم های مدیریت محتوا را در اختیار دارد.
مطالب بیشتر: با راه های کسب درآمد از طریق سایت آشنا شوید
جدول تفاوت ساخت سایت در جوملا و وردپرس
وردپرس | جوملا |
استفاده آسان | یادگیری و سهولت استفاده از آن متوسط است |
تم های متنوع فراوانی دارد | تم های محدودی برای آن ساخته شده است |
افزونه های بسیاری دارد | تعداد قابل توجهی افزونه برای آن ایجاد شده |
انجمن پشتیبانی بزرگی دارد | انجمن کوچکی دارد |
مناسب برای ساخت وبلاگ، کسب و کارهای کوچک و وب سایت های شخصی است | برای کسب و کارهای بزرگ و ایجاد وب سایت های پیچیده مناسب است. |
مزایای ساخت وب سایت با وردپرس
برای تشخیص تفاوت ساخت سایت با این دو CMS ابتدا باید مزیت های هر یک را بررسی کنیم. با آنکه آمار نشان می دهد وردپرس سهم بیشتری دارد، اما به این معنا نیست که برای کسب و کار شما گزینه ای مناسب خواهد بود یا خیر. بهتر است برای انتخاب CMS مناسب ابتدا ویژگی های هر یک را بررسی کرده و نظر کارشناسان را نیز جویا شوید. می توانید نیاز و بودجه خود را با کارشناسان مجریان وب در میان بگذارید تا در این راستا شما را راهنمایی کنند.
وردپرس با افزونه ووکامرس (WooCommerce) یکی از بهترین انتخابها برای راهاندازی فروشگاههای آنلاین است و به کاربران این امکان را میدهد که به راحتی محصولات خود را مدیریت و فروش آنلاین داشته باشند. جوملا نیز افزونههایی مانند VirtueMart برای تجارت الکترونیک دارد، اما پیچیدگی بیشتری در تنظیمات و مدیریت فروشگاه نسبت به ووکامرس در وردپرس دارد.
-
سهولت استفاده
وردپرس به طور کلی به عنوان ساده ترین سیستم مدیریت محتوا شناخته می شود.
-
مناسب وبلاگ نویسی
در وردپرس می توان پست های وبلاگ و صفحه ها (برگه) را از هم تشخیص داد. در حالی که جوملا تنها شامل «پست» می شود و با دسته بندی می توان آنها را از هم جدا کرد.
-
توسعه پذیری
وردپرس دارای بزرگترین منبع افزونه ها و تم ها است که به آسانی به گسترش وب سایت شما کمک می کند.
-
انجمن های پشتیبانی
محبوبیت وردپرس باعث شده تا انجمنی بزرگ آن را پشتیبانی کرده و توسعه دهد.
-
هزینه های توسعه کمتر
به دلیل بزرگ بودن جامعهی این سیستم مدیریت محتوا، توسعه و نگهداری آن هزینه کمتری به همراه دارد.
مزایای ساخت وب سایت با جوملا
برای شناخت تفاوت ساخت سایت در وردپرس و جوملا، در این بخش به مزایای جوملا خواهیم پرداخت، که شامل موارد زیر می شود:
-
مدیریت کاربری پیشرفته تر
جوملا سیستم پیشرفتهتری را برای کنترلهای دسترسی کاربران و مدیریت ارائه می دهد.
-
انعطاف پذیری برای انواع محتوا
اجزا و ماژولهای جوملا تا حدودی انعطاف پذیری بیشتری نسبت به وردپرس دارند و انواع محتوای غیر استاندارد را نیز می توان با آن به نمایش گذاشت.
-
پشتیبانی چند زبانه
جوملا دارای پشتیبانی چند زبانه داخلی است، در حالی که وردپرس از شما می خواهد برای این کار از یک افزونه استفاده کنید.
-
چندین قالب مختلف
جوملا به شما این امکان را میدهد که از قالبهای مختلف برای محتوای مختلف استفاده کنید، در حالی که در وردپرس باید از یک قالب برای تمامی صفحهها استفاده کرد و برای تغییر این مسئله نیاز به یک افزونه خواهید داشت. جوملا برای توسعهدهندگانی که نیاز به کنترل بیشتر بر ساختار و قابلیتهای وبسایت دارند، گزینه بهتری است. این سیستم مدیریت محتوا به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا به صورت مستقیم در سطح کد سایت تغییرات اعمال کنند. وردپرس نیز این امکان را فراهم میکند، اما نیاز به مهارت برنامهنویسی کمتری دارد و بیشتر برای کاربران غیرفنی مناسب است.
مطالب بیشتر: تفاوت سایت استاتیک و دینامیک
راه اندازی و اجرا با وردپرس آسان تر است یا جوملا؟
با اینکه جوملا نسبت به گزینه های دیگری مانند دروپال انتخاب مناسبتری برای مبتدیان است، اما وردپرس سادهترین و سریعترین گزینه محسوب می شود. در ادامه، مسئله راه اندازی و یادگیری را در تفاوت ساخت سایت در وردپرس و جوملا بررسی خواهیم کرد.
-
سهولت استفاده و یادگیری وردپرس
اگر فقط یک وب سایت «ساده» با محتوای ثابت یا وبلاگی را بخواهید ایجاد کنید، تنها در عرض چند ساعت این مسئله امکان پذیر خواهد بود. اکثر هاست ها شامل نصب کننده های خودکار وردپرس یا حتی دارای وردپرس از پیش نصب شده هستند.
رابط کاربری وردپرس آسان و ساده است و اکثر کاربران بلافاصله می توانند مرحله تولید محتوا را آغاز کنند. افزونه هایی مانند ووکامرس و مشابه آن نیز در عرض چند دقیقه یک فروشگاه کامل را ایجاد می کنند.
برای طراحی های پیشرفته تر، افزونههای بی شماری وجود دارد. هر چند به وسیله ویرایشگر گوتنبرگ نیز می توان صفحه هایی تمیز و زیبا ایجاد کرد.
-
سهولت استفاده و یادگیری جوملا
مانند وردپرس، اکثر میزبان های وب دارای نصب کننده خودکار جوملا هستند که نصب جوملا را آسان می کند. با این حال، برای شروع تولید محتوا ابتدا لازم است مرحله دسته بندی ها انجام شود. البته این فرآیند سختی نیست؛ اما کمی بیشتر از وردپرس زمان می برد.
هر دو سیستم مدیریت محتوا از نظر امنیت به طور پیشفرض بهروزرسانیهای منظمی دریافت میکنند. با این حال، وردپرس به دلیل تعداد بالای افزونهها و تمهای شخص ثالث ممکن است بیشتر در معرض حملات هکرها قرار بگیرد. استفاده از افزونههای امنیتی مانند Wordfence در وردپرس ضروری است. جوملا از نظر امنیت داخلی قویتر است و بسیاری از قابلیتهای امنیتی آن به صورت داخلی پشتیبانی میشوند، بدون نیاز به نصب افزونههای اضافی.
مقایسه سرعت وردپرس و جوملا
جوملا یک CMS با منابع فشرده تر از وردپرس است و این مسئله می تواند آن را کندتر کند، به خصوص در سرورهای کم ظرفیت این مسئله به خوبی دیده می شود. این مسئله به این خاطر است که جوملا از ساختار پایگاه داده پیچیده تری استفاده می کند و ویژگیهای بیشتری دارد و میتواند زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهد.
از طرف دیگر، وردپرس به گونه ای طراحی شده که سبک و کارآمد باشد و مناسب وبسایت هایی است که نیاز به بارگذاری سریع دارند. علاوه بر این، وردپرس دارای طیف وسیع تری از افزونه های کش است که می تواند سرعت آن را بهبود ببخشد. در وردپرس افزونههای قدرتمندی مانند Yoast SEO و Rank Math به شما کمک میکنند تا بهینهسازی سئو را به راحتی انجام دهید. جوملا نیز ابزارهای سئوی داخلی قدرتمندی دارد، اما نیاز به تنظیمات پیشرفتهتر و پیچیدهتری برای رسیدن به عملکرد مشابه با وردپرس دارد. این ویژگیها در سئو میتواند تأثیر مستقیمی بر رتبهبندی سایت در موتورهای جستجو داشته باشد.
سخن پایانی
سهولت استفاده از وردپرس برای طراحی سایت فروشگاهی و وبلاگی بیشتر است، در حالی که جوملا انعطاف پذیری بیشتری برای ساخت وب سایت کسب و کارهای بزرگ و پیچیده را ارائه می دهد. اگر به وب سایتی نیاز دارید که باید سرعت بارگذاری بالایی داشته باشد، به طبع وردپرس گزینه مناسبی خواهد بود. برای انتخاب وب سایت مناسب پیشنهاد می کنیم نیازها و طرح مد نظر خود را با کارشناسان مجریان وب در میان بگذارید.
سوالات متداول
- توسعه و پشتیبانی وردپرس بهتر است یا جوملا؟
انجمن های بزرگی از وردپرس پشتیبانی می کنند و به دلیل گستردگی آنها، پاسخ دهی و پشتیبانی سریع تری دارد.
- از جوملا در چه کسب و کارهایی استفاده می کنند؟
از جوملا اغلب برای ساخت وب سایت کسب و کارهای بزرگ استفاده میکنند.
- بهروزرسانی سیستم مدیریت محتوا در جوملا و وردپرس چقدر آسان است؟
بهروزرسانی وردپرس با یک کلیک انجام میشود و بهطور خودکار افزونهها، تمها و هسته سیستم بهروز میشوند. جوملا نیز از قابلیتهای مشابهی برخوردار است، اما فرآیند بهروزرسانی ممکن است در برخی موارد نیاز به بررسیهای دقیقتر داشته باشد و برای کاربران مبتدی پیچیدهتر باشد.