ابزارهای سئو در چه مواردی استفاده می شوند؟ ابزارهای سئو چند نوع دارند؟ کدام ابزارها برای سئو و بهینه سازی سایت مناسب تر هستند؟ با استفاده از ابزارهای سئو می توان جایگاه سایت را در موتورهای جستجو بخصوص گوگل ارتقا بخشید. این ابزارها انواع مختلفی دارند و هر کدام با ساز و کاری مشخص به ارتقای رتبه سایت شما کمک می کنند. وب سایت شما در هر جایگاه و رتبه ای که باشد، این امکان را دارید تا با استفاده از ابزارهای سئو، جایگاه خود را ارتقا داده و به رتبه های برتر موتور جستجو انتقال پیدا کنید. اگر قصد دارید با بهترین ابزارهای سئو آشنا شوید، این مطلب از مجریان وب مناسب شما است. در این مطلب به معرفی کاربردی ترین و راحت تر آنها نیز می پردازیم.
مطالب بیشتر: ابزارهای دیجیتال مارکتینگ که هر دیجیتال مارکتری باید بداند
ابزارهای سئو چند نوع دارند؟
ابزارهای سئو، سایت یا برنامه هایی هستند که با کمک آن ها می توان سایت را از تمام زوایا و جهات بررسی و آنالیز کرد و بهترین عملکرد را برای آن انتخاب کرد تا سایت مورد توجه موتورهای جستجو قرار گرفته و در رتبه های بالای لیست جستجو قرار بگیرد. شاید تصور کنید که چنین ابزارهایی هزینه های بالایی دارند اما بد نیست بدانید که بهترین ابزارهای سئو به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارند تا به صورت کاملا حرفه ای، سایت را در بهترین رتبه و جایگاه قرار دهند. استفاده از ابزارهای سئو رایگان یا با پرداخت هزینه، نیاز تمام کسب و کارهای آنلاین است و کمک شایانی به موفقیت کسب و کار، افزایش مخاطبان و افزایش فروش می کند. البته برای استفاده از این ابزارها ابتدا باید بدانید که ابزارهای سئو چد نوع دارند.
این ابزارها دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به ابزارهای آنالیز مانند آنالیتیکس، ابزارهای یافتن کلمات کلیدی، ابزارهای بررسی کلمات کلیدی در سایت های رقیب، ابزارهای بررسی بک لینک، ابزارهای رتبه بندی گوگل، ابزارهای بهینه سازی محتوا، ابزارهای تست سرعت سایت و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. بسته به اینکه سایت شما چه موضوع و محتوایی داشته باشد و چه مدت از شروع کار آن گذشته باشد، ممکن است نیاز به تمام این ابزارها یا بخشی از آن ها داشته باشید.
چرا باید از ابزارهای سئو استفاده کنیم؟
شاید برای شما سوال باشد که چرا باید از ابزارهای سئو استفاده کنیم؟ هدف تمام وب سایت ها از فعالیت در بستر اینترنت، رسیدن به جایگاهی است که مخاطبان با جستجوی یک موضوع ابتدا به سایت آن ها برسند. در چنین شرایطی مخاطبان سایت به حداکثر خود می رسند و فروش سایت بیشتر می شود. به منظور دستیابی به چنین هدفی باید از ابزارهای مختلفی استفاده کرد که ابزارهای سئو نام دارند. ابزارهای سئو انواع مختلفی دارند و هر کدام دارای کاربردهای متفاوتی هستند.
برخی از ابزارهای سئو به یافتن کلمات کلیدی کمک می کنند و برخی دیگر استراتژی های لینک سازی را تعیین می کنند. برخی از ابزارها مشکلات سایت شما را مشخص می کنند و برخی دیگر با آنالیز رقبا بهترین مسیر فعالیت را برای شما مشخص می کنند تا سایت خود را به بهترین شیوه مدیریت کرده و بدون دردسر به رتبه مورد نظر خود دست پیدا کنید. البته ابزارهای سئو کاربردهای متنوع تری دارند و موارد گفته شده برخی از کاربردهای این ابزارها و علت استفاده از آن ها هستند.
امروزه ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی نقش بسیار پررنگی در سئو پیدا کردهاند. ابزارهایی مانند Jasper، Frase، و ChatGPT میتوانند در تولید محتوای بهینهشده و تحلیل دقیقتر رقبا و استراتژیهای سئو کمک کنند. با استفاده از این ابزارها، میتوانید بهترین کلمات کلیدی را شناسایی کرده، محتوای مرتبط با نیازهای مخاطبان ایجاد کنید و الگوریتمهای موتورهای جستجو را بهتر درک کنید.
مطالب بیشتر : آیا با انتخاب دامنه مناسب سئو سایت در گوگل بهبود پیدا میکند؟
کاربردی ترین و بهترین ابزارهای سئو
همان طور که گفته شد تنوع ابزارهای سئو و بهینه سازی سایت بسیار زیاد هستند و روز به روز به تعداد آن ها افزوده می شود. بعضی از این ابزارها محیط کاربری ساده ای دارند و برخی از آن ها پیچیده تر هستند و کار با آن ها نیازمند مهارت و تخصص در امر سئو و بهینه سازی سایت است. در ادامه به معرفی کاربردی ترین و بهترین ابزارهای سئو می پردازیم، ابزارهایی که استفاده از آن ها برای تمام وب سایت ها با هر زمینه فعالیت و هر میزان سابقه ای الزامی است. این ابزارها به شرح زیر هستند:
-
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
یکی از بهترین ابزارهای سئو سایت که همه سایت ها در هر رتبه و جایگاهی به آن نیاز دارند، گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ابزاری برای بررسی و آنالیز است و کاربرد آن از نامی که دارد، مشخص می باشد. با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید بازدیدکندگان سایت خود را آنالیز کرده و بهترین مسیر را برای تولید محتوا و فعالیت وب سایت انتخاب کنید. بررسی لحظه به لحظه سایت مانند نحوه ورود کاربران، صفحاتی که بیشتر دیده می شوند، تعداد نفرات حاضر در سایت، ویژگی های کاربران و مخاطبان، ورودی ترافیک سایت، بیشترین زمان حضور در سایت و بسیاری موارد دیگر با استفاده از این ابزار کاربردی مشخص می شوند تا مدیریت سایت به شکل بهتر و دقیق تری انجام شود.
-
Google PageSpeed Insights
این ابزار کاربردی، سرعت بارگذاری صفحات سایت را بررسی می کند. با توجه به اینکه در چند سال اخیر سرعت لود شدن یا بارگذاری سایت، تاثیر زیادی در نتایج گوگل داشته است، داشتن چنین ابزاری برای تمام مدیران وب سایت ضروری است. با این ابزار قادر به تشخیص سرعت لود شدن سایت خود در نسخه ویندوز و دسکتاپ و موبایل خواهید بود. هر چقدر سرعت سایت شما بالاتر باشد، شانس دستیابی به رتبه های برتر گوگل نیز بیشتر خواهد شد. البته در این زمینه سرعت هر دو نسخه موبایلی و دسکتاپی سایت مورد بررسی قرار می گیرد.
برای کسبوکارهای محلی، استفاده از ابزارهای سئو محلی (Local SEO) مانند BrightLocal و Moz Local ضروری است. این ابزارها به شما کمک میکنند تا وبسایت خود را برای جستجوهای محلی بهینه کنید و کسبوکارتان را در نقشههای گوگل و نتایج محلی تقویت کنید.
مطالب بیشتر: بهترین منابع انگلیسی و فارسی برای یادگیری سئو را بشناسید
-
Similar Web
فروش اینترنتی و فعالیت در بستر اینترنت، تفاوتی با بازار حضوری ندارد و همان طور که در بازار حضوری، رقبا نقش مهمی در موفقیت یا شکست یک مجموعه دارند، در حوزه کار آنلاین و جایگاه نزد موتورهای جستجو نیز رقبا اهمیت زیادی دارند. اگر رقبای شما به صورت حرفه ای عمل کنند، طبیعتا شانس بیشتری برای حضور در رتبه های اول جستجو دارند. به همین دلیل بررسی عملکرد رقبا از اهمیت زیادی برخوردار است. به این منظور می توانید از ابزارهایی مانند Similar Web استفاده کنید. این ابزار بعد از بررسی رقبا، جایگاه دقیق شما را مشخص می کند. با استفاده از این ابزار می توانید اصلی ترین رقبا خود، جایگاه آن ها، ترافیکی که دارند و بسیاری اطلاعات و آمارهای دیگر را ارزیابی کنید و بسته به آن ها، بهترین عملکرد را داشته باشید.
-
SEO SiteCheckup
گاهی اوقات وب سایت ها تمام فعالیت های لازم در زمینه سئو سایت را به طور کامل انجام می دهند اما باز هم نزد موتور جستجو محبوبیتی ندارند و در جایگاه مورد نظر خود نیستند. در چنین شرایطی باید مشکل را پیدا کرد تا از طریق برطرف کردن آن، توجه موتور جستجو را جلب و جایگاه سایت را ارتقا بخشید. به این منظور ابزارهای مختلفی وجود دارند که یکی از آن ها SEO SiteCheckup است. این ابزار کاربردی به تجزیه و تحلیل مشکلات مرتبط با سئو کمک می کند. مانیتورینگ سئو، بررسی رقبا، ایجاد گزارش های مرتبط با سئو و بسیاری قابلیت های دیگر از جمله امکانات این ابزار برای مخاطبان هستند. ابزارهای سئو تنها به بهینهسازی محتوا و کلمات کلیدی محدود نمیشوند. امنیت وبسایت یکی از فاکتورهای مهم رتبهبندی در گوگل است. ابزارهایی مانند Sucuri و Google Safe Browsing میتوانند امنیت سایت شما را پایش کرده و مشکلات امنیتی مانند بدافزارها یا حملات سایبری را شناسایی و رفع کنند.
مطالب بیشتر: سئو بهتر است یا برنامه نویسی؟کدام شغل درآمد بیشتری دارد؟
-
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
گوگل مهمترین موتور جستجو در دنیا است و وب سایت هایی که موفق به کسب رتبه های اول در این موتور جستجو می شوند، شانس بیشتری برای موفقیت در بازار رقابت دارند. سرویس گوگل به منظور کمک به مخاطبان خود جهت دستیابی به جایگاه مورد نظر و رتبه های بالا، ابزارهای مختلفی را عرضه کرده است که گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یکی از آن ها است. این ابزار رایگان مخصوص وبمسترها است و آمار و اطلاعات سایت را به طور دقیق، با جزئیات کامل اما به صورت مرتب نمایش می دهد. با استفاده از این ابزار مواردی مانند مجموع کلیک ها، جایگاه در گوگل، لینک های داخلی، لینک های داده شده به سایت، جریمه های دستی، هدف گیری بین المللی و بسیاری موارد دیگر مشخص می شوند.
تغییرات در الگوریتمهای گوگل میتوانند بهطور مستقیم بر رتبه وبسایت شما تأثیر بگذارند. ابزارهایی مانند Algoroo و Panguin به شما کمک میکنند تا تغییرات الگوریتمهای گوگل را رصد کرده و تأثیر آن را بر روی رتبهبندی سایت خود بررسی کنید.
-
SpyFu
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برای تحلیل رقبا، SpyFu است. با استفاده از این ابزار که شبیه به ابزارهای جاسوسی عمل می کند، این امکان را دارید که تمام فعالیت های رقبای خود را رصد کرده و بر اساس این ارزیابی، بهترین عملکرد را انجام دهید. از جمله داده ها و اطلاعاتی که توسط این ابزار جاسوسی به دست می آیند، مواردی مانند کلمات کلیدی اشتراکی، کلمات کلیدی برتر، سابقه رتبه بندی سایت، لینک های داخلی و بسیاری موارد دیگر را می توان نام برد. با استفاده از این ابزار همچنین امکان بررسی و مقایسه میزان موفقیت شما یا رقیبتان در یک کلمه کلیدی خاص، به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد پروفایل لینک بیلدینگ رقبا و بسیاری فعالیت های دیگر برای موفقیت در حوزه رقابت را خواهید داشت.
مطالب بیشتر: با کاربردی ترین اکستنشن های گوگل که به سئو سایت کمک میکنند آشنا شوید
-
Google mobile friendly test
ریسپانسیو بودن سایت ها، نقش مهمی در بهبود جایگاه آن ها در موتورهای جستجو ایفا می کند. گوگل با در نظر گرفتن همین موضوع ابزارهای مختلفی پیشنهاد کرده است که یکی از آنها Google mobile friendly test است. با استفاده از این ابزار می توانید وضعیت سایت خود در گوشی موبایل را بررسی کنید تا در صورت نیاز به تغییر، اقدامات لازم را به موقع انجام دهید. به عبارت دیگر سایت شما همان اندازه که در دسکتاپ خوب دیده می شود، باید در موبایل هم خوب باشد.
با توجه به رشد کسبوکارهای آنلاین و حجم زیاد دادهها، ابزارهای خودکارسازی سئو مانند SEMrush ،Ahrefs و Moz بسیار مفید هستند. این ابزارها نهتنها در شناسایی مشکلات و پیشنهاد بهینهسازی کمک میکنند، بلکه قابلیت خودکارسازی بخشهایی از فرآیند سئو مانند آنالیز کلمات کلیدی، ایجاد گزارشهای دورهای و حتی مدیریت کمپینهای لینکسازی را نیز فراهم میکنند.
مطالب بیشتر: ایجکس یا ajax چیست؟ + کاربردهای آن
نتیجه گیری
ابزارهای سئو و بهینه سازی سایت سایت تنوع زیادی دارند و هر کدام از آن ها به منظوری مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از این ابزارها شانس موفقیت سایت شما برای دستیابی به رتبه های برتر موتورهای جستجو بیشتر می شود. در این مطلب به معرفی مهم ترین ابزارها در این زمینه پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر یا سفارش خدمات در حوزه سئو می توانید با کارشناسان ما در مجریان وب ارتباط داشته باشید.
سوالات متداول
۱. ابزارهای سئو چند نوع دارند؟
ابزارهای سئو بر اساس عملکرد چند نوع مختلف دارند که مهم ترین آن ها آنالیتیک، ابزارهای بهینه سازی محتوا و ابزارهای سئو داخلی و خارجی سایت هستند.
۲. اهمیت استفاده از ابزارهای سئو چیست؟
با ابزارهای سئو می توان استراتژی بهتری برای سایت مشخص کرد، مشکلات سایت را زودتر تشخیص داد و خیلی سریع برای تغییر این استراتژِی اقدام کرد.
۳. کدام یک از ابزارهای سئو برای جاسوسی و آنالیز رقبا کاربردی تر هستند؟
SpyFu یکی از کاربردی ترین ابزارهای سئو برای تحلیل و آنالیز رقبا و رصد کردن دائمی آن ها است.