لوگو طراحی سایت
Search
Close this search box.

CDN یا شبکه توزیع محتوا چیست ؟ + کاربردها

مطالب مفید

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

در این مقاله میخواهیم به بحث CDN چیست و چه کاربردهایی دارد بپردازیم. شبکه توزیع محتوا یا CDN یکی از روش های بهبود سرعت لود سایت است که تاثیراتی مثبت بر سئو وبسایت دارد. تمام طراحان سایت ها, مدیران و سئو منیجر های سایت ها بر این تلاشند که سرعت سایت خود را در مرحله اول افزایش دهند. سرعت وبسایت نیز تاثیر بسیار بالایی بر سئو سایت دارد. روش های زیادی برای بهبود سرعت سایت وجود دارد مانند استفاده از قالب های اختصاصی به جای قالب های سنگین آماده, غیر فعال کردن افزونه های اضافی, بهینه سازی تصاویر و ویدئو های سایت و….

اما روش دیگری که وجود دارد را در این مقاله مورد بررسی قرار میدهیم, پاسخ به سوال CDN چیست پرسشی است که میتواند شما را به روشی موثر برای افزایش سرعت لود سایت برساند.

بیشتر بخوانید: تولید محتوا و ارتباط آن با سئو چقدر در دیده شدن وبسایت ما موثر می باشد؟

شبکه توزیع محتوا CDN چیست؟

CDN چیست

کلمه CDN  مخفف Content Delivery Network است. تکنولوژی CDN از سال 1998 در اینترنت بکار گرفته شده است که در طول این دهه ها بروز و پیشرفته تر شده است. به صورت تئوری میتوان گفت که به هر شبکه ای که برای توزیع و تحویل محتوایش به کاربران, بهینه شده باشد CDN گفته میشود. برای اینکه مسئله CDN چیست بیشتر برایتان جا بیافتد باید یک مثال بزنیم؛

برای مثال اگر وبسایت مجریان وب را یک سایت بین المللی در نظر بگیریم که کاربران آن از سرتاسر دنیا از ایران رفته تا آمریکا به این وبسایت مراجعه میکنند. در حالتی که سرور این سایت در ایران است پس تمامی درخواست ها از سمت کاربر به سمت سرور باید به سرور موجود در ایران ارسال گردند. گرچه به صورت میلی ثانیه ای است, اما فاصله جغرافیایی کاربران جستجو کننده با سرور بر سرعت لود شدن سایت موثر است. که راه حل این مسئله روش شبکه توزیع محتوا یا CDN است.

در این روش مجموعه ای از سرورها در قسمت های مختلف دنیا یک شبکه واحد را تشکیل میدهند که با متصل شدن سایت به این شبکه نسخه ای از فایل ها و دیتاهای وبسایت در هر یک از این سرورها ذخیره میشود, البته در حالت cashe. زمانی که کاربران آن سایت قصد باز کردن آن را داشته باشند, درخواست کاربران به نزدیکترین سرور متصل شده در شبکه به آنها, ارسال شده و اطلاعات را از آن سرور میگیرند. با توجه به زمان کمتر برای اتصال کاربر به سرور, سرعت لود شدن سایت نیز به مراتب افزایش می یابد, که این افزایش سرعت نیز از فاکتورهای مهم در سئو است.

مطالب مرتبط: تبلیغات محتوا محور چیست و چه مزایایی دارد؟

کاربردهای CDN چیست؟

CDN چیست

حالا که تعریف CDN چیست را شرح دادیم, به مزیت های استفاده از این نوع شبکه میپردازیم. یکی از علت های مهم استفاده از CDN کم کردن سرعت بارگذاری وبسایت برای لوکیشن های دورتراز سرور مبدا است. CDN ها ترافیک سرور اصلی را کاهش داده که این یکی از مهمترین مزیت های این نوع شبکه است. با شبکه توزیع محتوا, ترافیک بیشتر بر روی edge server ارسال میگردد که در این صورت برروی سرور اصلی یا همان origin server فشار کمتری وارد میشود. اگر وبسایتی ترافیک بالایی دارد بهترین روش برای کاهش سرعت لود آن استفاده از CDN است.

از دیگر کاربرد های استفاده از شبکه توزیع و تحویل محتوا, افزایش امنیت سایت است. اغلب سرویس دهنده های این روش, ترافیک های ارسال شده به سمت سرور را بررسی میکنند و این امر موجب میگردد که حملات شناسایی و از آنها پیشگیری شود. یکی از دیگر دلیل هایی که این روش موجب امن شدن وبسایت میشود این است که دسترسی به سرور اصلی به صورت مستقیم سخت تر میشود. این یکی از دلایل قانع کننده برای استفاده از CDN ها برای وبسایت است.

همانطور که در مطالب گفته شده عنوان کردیم, استفاده از CDN بر روی سئو سایت تاثیر مثبتی دارد, تمامی دلایل گفته شده از جمله تاثیر بر سرعت و ترافیک سایت, تاثیر مستقیم بر روی سئو و بهینه سازی سایت است.

شبکه توزیع محتوا یا CDN ترافیک وبسایت را بصورت مساوی بر روی چندین سرور توزیع کرده و در صورت داشتن ترافیک بالای سایت و افزایش آن, بالا بردن ترافیک سایت با سرعت بیشتری انجام میگردد, از این رو مقیاس پذیری بالا یکی از دلایل مهم استفاده از شبکه توزیع محتوا برای وبسایت های پر بازدید و پرترافیک است, که همین امر, یکی از فاکتور های مهم در سئو وبسایت است.

تفاوت فضای ابری با CDN چیست؟

CDN چیست

فضای ابری این امکان را به شما خواهد داد که به جای استفاده از فضای فیزیکی سیستم و کامپیوتر خود از فضایی که شرکت های ارائه دهنده سرویس های ابری این فضا را در اختیار شما قرار میدهند. سرویس های ابری جدا از فضای ذخیره سازی که در اختیار کاربرانش قرار میدهد, این است که قدرت بالایی برای پردازیش اطلاعات دارند و داده هایی که رایانه های معمول توان پردازش آنها را ندارند را به راحتی پردازش میکنند. یکی دیگر از مواردی که در مورد سرویس های ابری بهتر است که بدانید, این است که برای استفاده از فضای ابری نیاز به نصب نرم افزار یا برنامه خاصی بر روی سیستم کامپیوتر یا تلفن همراه نیست.

پس همانطور که شرح دادیم, فضای ابری یک فضای ذخیره سازی به صورت آنلاین و با پردازشگر های قدرتمند است, و در مقابل CDN نوعی شبکه توزیع محتوا میباشد. که البته CDN تنها برای وبسایت ها استفاده نمیشوند, بلکه برای صاحبان وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن هایی که آفلاین نیستند و همچنین ارائه دهندگان سرویس ها و خدمات شبکه (Network Service Providers) نیز مورد استفاد قرار میگرد. کاربران نهایی نیز با توجه به استفاده از این روش برای دسترسی سریعتر به وبسایت ها یا اپلیکیشن ها, به نوعی استفاده کننده CDN هستند.

همچنین درباره سیستم مدیریت محتوا چیست ؟ + ویژگی های آن بخوانید

معایت استفاده از CDN چیست ؟

استفاده از شبکه توزیع محتوا به هزینه بیشتری نسبت به سرورهای معمول نیاز دارد, و استفاده از آن برای سایت هایی که بازدید و ترافیک کمی دارند از نظر اقتصادی به صرفه نیست, همچنین اینکه تغییر دادن محتوا و همینطور ساختار وبسایت از نظر فنی یا هر نوع تغییرات دیگر, به کندی انجام میگردد. پس اگر وبسایت شما به گونه ای است که هرروز و بصورت مستمر نیازمند تغییر و بروزرسانی است, استفاده از این روش ممکن است مناسب نباشد.

مطلب پیشنهادی: بازاریابی محتوا چیست ؟ انواع و مراحل کانتنت مارکتینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *