لوگو طراحی سایت
Search
Close this search box.

سئو تکنیکال چیست؟چک لیست و راهنمای جامع Technical SEO✅

مطالب مفید

موضوعات اصلی ذکر شده در این صفحه

سئو چیست و سئو تکنیکال چیست و چه تاثبری در بهینه سازی سایت دارد؟ کسانی که مدتی است در زمینه تولید محتوای نوشتاری فعال بوده اند، می توانند بگویند که در مورد سئوی ورودی اطلاعاتی دارند. اما سئوی فنی یا سئوی فنی موضوعی است که احتمالا افراد کمی به سراغ آن رفته اند و می خواهند در این زمینه فعالیت کنند. آیا شاخص های فنی می توانند شما را بترسانند؟ یا شاید ما از این ایده عبور کرده ایم که سئوی فنی دیگر خیلی مهم نیست؟ ما کاری به دلایل اجتناب از سئوی فنی نداریم، مشکل هر چه بود در گذشته است. در این مقاله می خواهیم به اصل موضوع بپردازیم و راهنمای جامعی در مورد سئو فنی و عوامل مرتبط ارائه کنیم. اما ابتدا باید بدانیم سئو فنی چیست و چرا اهمیت دارد. برای رفع سوءتفاهم به ادامه مطلب بروید. در این مقاله از وبسایت مجریان وب قصد داریم تا در مورد اینکه سئو تکنیکال چیست با شما صحبت کنیم.

مطلب پیشنهادی: تولید محتوا چیست ؟

سئو تکنیکال چیست؟

اگر به مواردی مانند توضیحات متا یا بک لینک در سایت خود توجه کرده اید، ممکن است اکنون زمان خوبی باشد تا دید خود را کمی گسترش دهید. اینها تنها مواردی نیستند که باعث بهبود دید وب سایت شما و عملکرد وب سایت شما در رابطه با موتورهای جستجو می شوند. مجموعه‌ای از تاکتیک‌ها، مانند سئو فنی، زیر چتر سئو قرار می‌گیرند. سئوی فنی فرآیندی است برای اطمینان از اینکه وب سایت شما الزامات فنی موتورهای جستجوی مدرن را برآورده می کند. سئو فنی اغلب با هدف بهبود رتبه بندی ارگانیک در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، سئو فنی تمام کارهایی است که شما برای کمک به موتورهای جستجو برای درک وب سایت خود انجام می دهید. سئو فنی، استراتژی های محتوا و تکنیک های لینک سازی برای کمک به رتبه بندی صفحات شما در جستجو استفاده می شود. وقتی وب سایت خود را از نظر فنی بهینه می کنید و آن را تبلیغ می کنید، در واقع به سئو فنی توجه می کنید. تکنیک های سئو نیز قابل دانستن هستند، اما تسلط بر آن دشوار است. زیرا تکنیک های سئو کار کمی برای مشکلات وب سایت انجام می دهند. اما باید بدانید که علاوه بر بهبود رابطه بین وب سایت و موتور جستجو، یکی دیگر از اهداف فنی سئو، جذب افراد به وب سایت شماست.

 

 

اهمیت سئو تکنیکال یا سئو فنی سایت

همانطور که قبلاً گفتیم، شما نیز می توانید از آن دسته افرادی باشید که به دلیل تنبلی و یا عدم اطلاع از این کار به سئو توجه نکرده اید. اما ما به شما خواهیم گفت که چرا سئو حرفه ای مهم است. سئو فنی نقش بسیار مهمی در ترافیک ارگانیک شما دارد. محتوای شما می تواند کامل ترین، مفیدترین و خوش نوشته ترین محتوا باشد. اما اگر موتور جستجو نتواند آن را بخزد، یا سایت شما شانس کمی برای خزیدن داشته باشد، تنها تعداد کمی از کاربران آن را مشاهده خواهند کرد. در واقع یک وب سایت بدون سئو فنی مانند درخت پرباری است که هیچکس از میوه های آن لذت نمی برد. بدون سئو فنی قوی، هیچ کس نمی تواند از محتوای غنی و مفید شما بهره مند شود. شما می توانید بهترین وب سایت را با بهترین محتوا داشته باشید. اگر بهینه سازی فنی موتور جستجوی شما به درستی در نظر گرفته نشود چه؟ در این صورت شما جایی در جدول امتیازات نخواهید داشت. این بدان معناست که هرچه دسترسی گوگل به محتوای شما آسان تر باشد، شانس شما برای رتبه بندی بیشتر است. در ادامه شما بیشتر با مفهوم ایکه سئو تکنیکال چیست آشنا خواهید شد.

 

 

تفاوت سئو فنی با سئو داخلی و خارجی

یکی از دسته های رایج سئو، تقسیم آن به سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی است. قبل از آن سئوی فنی را تعریف کردیم و اکنون برای شفاف‌تر شدن موضوع، سئوی داخلی و سئوی خارجی را تعریف می‌کنیم تا بتوانید به راحتی تفاوت بین انواع سئو را تشخیص دهید.

  • سئو داخلی

سئو درون صفحه یا سئو درون صفحه به محتوایی اشاره دارد که اطلاعاتی را در اختیار موتورهای جستجو و مخاطبان شما قرار می دهد. این اطلاعات ممکن است شامل اطلاعاتی در مورد صفحه شما باشد. همچنین اطلاعاتی مانند متن جایگزین تصویر، استفاده از کلمه کلیدی، توضیحات متا، تگ های H1، عنوان URL و لینک داخلی از دیگر مواردی است که از طریق سئو داخلی ارائه می شود. شما بیشترین کنترل را روی سئوی داخلی دارید زیرا سئوی داخلی متعلق به وب سایت شماست و شما آن را کنترل می کنید.

 

  • سئو خارجی

سئو خارجی به موتورهای جستجو می گوید که صفحه شما چقدر محبوب و مفید است. سئوهای خارجی این کار را از طریق بک لینک انجام می دهند. کمیت و کیفیت بک لینک های شما باعث افزایش رتبه صفحه شما می شود.

 

  •  تکنیکال SEO

رسیدگی به سئو فنی و مسائل فنی مرتبط با سئو این سایت در نهایت با هدف افزایش رتبه صفحه در موتورهای جستجو مانند گوگل انجام می شود. سئو فنی یکی از مهمترین جنبه های سئو است و همانطور که دیدیم با سئو داخلی و خارجی متفاوت است.

 

 

چک لیست موارد مهم در این زمینه

  • دامنه مورد نظر خود را بررسی کنید

    دامنه شما یک URL است که افراد برای ورود به سایت شما آن را تایپ می کنند. نام دامنه وب سایت شما بر این موضوع تأثیر می گذارد که افراد به راحتی می توانند شما را از طریق جستجو پیدا کنند. دامنه ای که برای سایت خود استفاده می کنید باید اصول اولیه را داشته باشد.
    یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کرد، مختصر بودن و رسا بودن دامنه سایت است. در دامنه خود از کلماتی استفاده نکنید که برای مخاطبان شما منطقی نیست یا با محتوای شما ارتباطی ندارد. همچنین از شیب های طولانی و تند خودداری کنید. کمی خلاقیت و ارتباط بین فرم و محتوا کمک زیادی به انتخاب دامنه شما خواهد کرد.

 

  • سرعت وبسایت

هر چه سرعت لود سایت شما بالاتر باشد، رتبه شما در گوگل هم بالاتر خواهد بود.در خصوص سرعت سایت باید این مورد را بدانید که سرعت سایت براساس تجربه کاربران به اولویت‌های گوگل اضافه شده‌است.در واقع گوگل در اینجا به نظر کاربران اهمیت داده و آن را جز فاکتورهای تکنیکال سئو در نظر گرفته‌است.ابزارهایی مانند gtmetrix می‌تواند در خصوص سرعت سایت شما  اطلاعات کافی ارائه کند.در صورتی که سرعت سایت شما پایین باشد برای بهبود آن راه‌هایی وجود دارد که در پایین به آن اشاره شده‌است.

    • از سرویس هاستینگ سریع‌تری استفاده کنید.
    • صفحات وب خود را فشرده کرده و حجم آن را کاهش دهید.
    • استفاده از اسکریپت‌ها و پلاگین‌ها را کاهش دهید.
    • دقت کنید که تصاویر استفاده شده در سایت شما حجم بسیار کمی داشته‌باشند.
    • از یک فایل با پسوند CSS برای چگونه نمایش دادن سایت استفاده کنید.اگر چندین فایل این چنینی دارید، آن را به یک فایل کاهش دهید.

 

  • ساختار و مسیر دهی سایت

دو عامل که در بهینه سازی ساختار سایت و سئو تکنیکال باید مورد توجه قرار گیرد، سایت مپ (site map) و لینک دهی داخلی می باشد. موتور های جستجو برای یافتن صفحات و مطالب وبسایت شما بیشتر از اطلاعات و مسیر دهی خود وبسایت کمک می گیرند. سایت مپ یک نقشه ی کلی از تمام صفحات و همچنین تمام محتوای بارگذاری شده در وبسایت شماست. در صورتی که وبسایت شما دارای یک سایت مپ به روز باشد. موتور جستجو قبل از ورود به سایت اطلاعاتی از مسیر های وبسایت به دست می آورد، و روند درون ریزی صفحات شما با سرعت و دقت بیشتری پیش می رود. همچنین محتوا و صفحات وبسایت شما باید لینک سازی داخلی داشته باشند. یعنی هر صفحه به صفحات مرتبط لینک سازی شود تا ربات ها بهترین درک را از وبسایت شما به دست آورند. به یاد داشته باشید لینک دهی های داخل سایت به کیفیت محتوا، کاهش بانس ریت و افزایش ترافیک شما تاثیر مثبت خواهد داشت.

 

  • مدیریت لینک های شکسته و صفحات 404

ممکن است زمانی یک محتوا در وبسایت خود منتشر کنید و بعد ها این محتوا را حذف کنید. لینک هایی که مربوط به این محتوای حذف شده هست داخل وبسایت باقی خواهد ماند. در سئو تکنیکال مدیریت لینک های شکسته و صفحات حذف شده اهمیت بالایی دارد. چون زمانی که ربات جستجو به این لینک ها خزش می کند و با صفحه 404 مواجه می شود.علاوه بر اختلالاتی که در درون ریزی وبسایت رخ می دهد یک امتیاز منفی نیز برای وبسایت شما جهت رتبه بدی لحاظ می کند.اگر تعداد این صفحات بیش از حد باشد ممکن است سابقه ی غیر قابل جبرانی برای وبسایت شما ثبت شود.

 

  • امنیت سایت با SSL

SSL که مخفف Secure Sockets Layer است، یک فناوری امنیتی است که ارتباطی رمز گذاری شده و ایمن را بین مرورگر و سرور وب به وجود می‌آورد.با استفاده از این فناوری امنیت سایت بالا رفته و جلوی نفوذ به آن از طریق راه‌های مختلف گرفته می‌شود.برای اینکه متوجه شوید که SSL در سایت وجود دارد کافیست تا به URL آن دقت کنید.اگر آدرس URL سایت به جای http: با https: شروع شود، نشان‌دهنده اینست که SSL در سایت فعال است.علت الزام استفاده از SSL، به این برمی‌گردد که در سال 2014 گوگل رسما اعلام کرد که می‌خواهد https را در کلیه سایت‌ها ببیند و الگوریتم‌های گوگل، اولویتشان سایت‌های امن با فناوری SSL است. پس اگر سایت شما از این فناوری استفاده نمی‌کند، حتما SSL را به آن اضافه کنید تا در سئوی آن بهبود ایجاد شود.

 

  • استراکچر دیتا ها

با استفاده از structured data یا داده‌های ساختار یافته، به گوگل کمک می‌کنید تا با بخش‌های مختلف سایت شما آشنا شود.در واقع با استفاده از این کدها، گوگل متوجه می‌شود که هر بخش سایت به چه منظوری ساخته شده‌است.با داشتن چنین کدهایی، تمام موتورهای جستجو به راحتی و سادگی قادر به تشخیص و شناسایی سایت شما خواهند بود.

 

سئو تکنیکال

  • مدیریت ساختارURL ها و لینک برادکمب (Breadcrumbs)

یکی از موارد مهم در سئو تکنیکال یا سئو فنی وبسایت ساختار URL هاست. از نظر گوگل یک آدرس باید کوتاه، خوانا، با معنی، و مرتبط با محتوای صفحه باشد. استفاده از لینک های برداکمب یک گزینه ی ایده آل برای تنظیم URL هاست. ساختار این لینک ها از چند لینک داخلی و از مجموعه ی صفحات و دسته بندی هاست که مسیر دقیق محتوا را به بازدید کننده و موتور جستجو نشان می دهد.

 

  • قالب بهینه شده برای تمام دستگاه ها (ریسپانسیو)

حتما در نظر داشته باشید که امروزه بیشتر ترافیک وبسایت ها از گوشی های موبایل و تبلت ها صورت می گیرد، که صفحه ی نمایش کوچکتری نسبت به کامپیوتر دارند. قالب وبسایت شما باید به طوری طراحی و بهینه سازی شود، که نظم و یکپارچگی آن با تغییر اندازه نمایشگر به هم نخورد و دکمه ها و لینک ها بیش از حد کوچک نمایی یا بزرگ نمایی نشوند، تا تجربه کاربری صدمه نبیند.

 

سئو تکنیکال

  • فایل robot.txt

موتور های جستجو همه جای وبسایت شما را سرک می کشند. ممکن است محتوا یا صفحه ای داشته باشید که نمی خواهید توسط موتور جستجو ایندکست شود. در فایل robot.txt می توانیم خزنده ها را از درون ریزی این لینک ها منع کنیم. ناگفته نماند که این کار را تنها در مواقع ضروری انجام دهید. چرا که ایجاد ممنوعیت برای سرک کشیدن ربات ها برای گوگل بسیار شک برانگیز است.

 

 

خلاصه کلی

سئو فنی، سئو داخلی و سئو خارجی با هم کار می کنند تا ترافیک ارگانیک را باز کنند. روش‌های درون صفحه و خارج از صفحه اغلب مورد توجه قرار می‌گیرند، اما سئو فنی نقش مهمی در بالاتر بردن سایت شما در نتایج جستجو دارد و می‌تواند محتوای شما را به بهترین مخاطبان برساند. از این تکنیک ها برای بهبود استراتژی سئو و مشاهده نتایج استفاده کنید. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این مقاله با موضوع سئو تکنیکال چیست، گذاشتید کمال تشکر را داریم.

مطلب پیشنهادی: بخش های اصلی سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *